Kılıçdaroğlu’na çağrı: Artık çekil

Kılıçdaroğlu’nun PKK’ya verdiği destek ve partinin HDP eksenine kayması, CHP içindeki rahatsızlıkları artırdı. Eski milletvekilleri Canan Arıtman ve Şahin Mengü, rotadan çıkan Kılıçdaroğlu’na ‘partinin başından git’ çağrısı yaptı.
Kılıçdaroğlu’na çağrı: Artık çekil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim başarısızlıklarının ardından terör örgütüne verdiği açık destek ve şehit cenazelerinde gördüğü tepki, parti içinde de rahatsızlıklara yol açtı. “Bazen düşünüyorum, bu yönetici kadroları CHP’yi yok etmek için mi görevlendirildi” diyen  eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman,  Kılıçdaroğlu’na ‘Artık çekil’ çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazelerindeki protestolar üzerinden bir mağduriyetle başarısızlığını gizlemeye çalıştığını söyleyen CHP eski Manisa milletvekili Şahin Mengü ise “‘CHP’de biz hancıyız, onlar yolcu” dedi.

DÜMENİ KIRDI

CHP’nin bir kitle partisiyle sadece kıyılardan oy alan bir partiye dönüşmesine dikkati çeken Canan Arıtman, “CHP, her şeyiyle köylünün, işçinin, gariplerin, kimsesizin destelediği bir partidir. Kendi tabanımızı, seçmen kitlemizi bile kaybettiğimizi, CHP’den uzaklaştıklarını görüyoruz. CHP’ye her tip insan gelebilir ama kendi kişisel düşünce ve ideolojilerine göre dümen çevirmeleri kabul edilemez. Bazen düşünüyorum, bu yönetici kadroları CHP’yi yok etmek için mi görevlendirildi” diye konuştu.

KAOS YAŞANIR

Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK hakkında ve şehit cenazelerinde yaşanan olaylara dair yaptığı açıklamaları da ‘kabul edilemez’ bulan Arıtman, “Şehit ailelerinin, yüreği yanıyor. Bir siyasetçinin bu duyguyu anlaması, hassasiyet göstererek sözlerine dikkat etmesi lazım. Her gün şehit cenazeleri gelirken, onları şehit eden PKK’lıları hangi insani gerekçeyle de olsa ziyarete gittiğini söylemesi kabul edilemez. Bu kalpleri kanırtır. Cenazeye gençlik kolunu götürerek daha çok kavga ve kaos ortamı yaratırsınız” ifadelerini kullandı.

ROTA MOTA KALMADI

Arıtman, partide acilen yönetim değişikliğine gidilmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı: “Sayın Kılıçdaroğlu, yanlış üstüne yanlış yapıyor. CHP’nin dümeninde işi bilmeyen bir kaptan var ve ne yazık ki rota mota kalmadı. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan rica ediyorum, partiye karşı azıcık sevginiz varsa, rica ediyorum CHP’nin başından çekilin” dedi.

MAĞDUR EDEBİYATI

Şehit cenazelerine, halk içinde partililer içinde bir devlet adamı ve düzeni getirilmesi gerektiğine ve provokasyonların önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü de, “Siyasetçi konuşurken, çok dikkatli konuşacak. Konuşmasının bir kısmının, başka anlamlara gelebileceğini görecek. Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’lılara dair maksadını aşan cümlesiyle, CHP’ye saldırılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, şehit cenazelerindeki protestolar üzerinden bir mağduriyet yaratarak başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyor” diye konuştu.

HDP EKSENİNE KAYDI

Şahin Mengü, CHP’nin, HDP çizgisine kaydığına dikkati çekerek, “Güneydoğu Anadolu’da CHP niye yok? Çünkü CHP eskiden beri orada derebeylerini, ağaları aday yaptı. Tırnaklarıyla tırmanmış adamları değil. O derebeyliklerine karşı çıksaydı orada CHP güçlenir, terör örgütü PKK ve HDP olmazdı” dedi. Hem CHP’nin hem de Türkiye’nin yenilenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Mengü, şunları söyledi: “Şu anda fikri çalışma içindeyiz. Bir metin hazırlıyoruz. 5-6 kişi metni yazıyor ve 70-80 kişiden katkı alıyoruz. Yönetimi değiştirmek için bir kongreye gidilmesi talebi şu anda söz konusu değil. Ama CHP bölünmez. CHP’de bizler hancı, birileri yolcu”