Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ'yle ABD'de 17-25 pazarlığı

Kılıçdaroğlu'nun "17-25 Aralık" darbe girişiminden hemen önce ABD'de FETÖ'nün üst düzey isimleriyle "operasyonları konuştuğu" ortaya çıktı.
Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ'yle ABD'de 17-25 pazarlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aralık 2013'ün ilk haftasında gerçekleşen ABD ziyaretinde örgütün elebaşlarından Faruk Taban ve Emre Çelik'le buluşmuş. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmesinin resmi programda gösterilmediği ortaya çıktı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu skandal görüşmesini Akşam'dan Murat Kelkitlioğlu bugünkü köşesinde kaleme aldı. Kelkitlioğlu, yazısında FETÖ'cü hainlerin Kılıçdaroğlu'na görüşmede "Biz harekete geçersek tavrınız ne olur?" diye sorduğunu, CHP Liderinin ise, "Biz siyaseten gereğini yaparız" yanıtını verdiğini kaleme aldı.

İşte Kelkitlioğlu'nun "Kılıçdaroğlu FETÖ’cülerle görüştü!" başlıklı o yazısı:

15 Temmuz işgal girişimi sonrası görüştü mü görüşmedi mi, şu ana kadar elimde böyle bir bilgi yok. Ancak, CHP liderinin daha önce FETÖ militanlarıyla görüştüğü kesin. Birkaç gündür Ankara temsilcimiz Emin Pazarcı, CHP içindeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili çok değerli bilgileri okuyucularımızla paylaşıyor. Hem Pazarcı’nın yazdıklarını desteklemek, hem de 15 Temmuz'a kadar gelen süreçte CHP ve liderinin payını ortaya koymak için sizlerle çok ilginç bir ziyareti paylaşacağım.

Tarih 2013 Aralık’ın ilk haftası…

Yurtdışına gittiği pek vaki olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretine çıkıyor.

Kılıçdaroğlu bu ziyaretinde, Pensilvanya’daki şarlatanın ABD’deki elebaşları Faruk Taban ve Emre Çelik’le görüşüyor. Tüm ABD programı bu isimlerle organize edildiği halde, resmi programda gösterilmiyor.

Peki, bu görüşmede neler konuşuldu?

GARANTİ VERİYOR

FETÖ militanları, detayları anlatmadan, harekete geçmeleri durumunda CHP’nin tavrının ne olacağını merak ediyorlardı. Bunu da açıkça sordular Kılıçdaroğlu’na…

CHP lideri de, “Biz bunların (iktidarı kastederek) ne olduğunu biliyoruz. Öyle veya böyle bir şeyler olsa, biz siyaseten gereğini yaparız” diyerek, garanti veriyor FETÖ militanlarına…

Aynı görüşmede FETÖ militanı Faruk Taban, “CHP’de ciddi bir ivme yakaladınız. Bu iş başbakanlığa gidiyor” cümlesini kullanarak Kılıçdaroğlu’na destek mesajını iletiyor…

Pensilvanya’daki şarlatandan ‘Hocaefendi’ diye bahseden CHP lideri, hal hatır sorduktan sonra FETÖ militanlarına Diyanet İşleri Başkanlığı’nı şikayet ediyor. Hatta, “Şu Diyanet’e bir bakın. Hocaefendi olsa böyle mi olurdu” diyerek kompliman yapıyor.

Yukarıdaki tarihe dikkatinizi çekmek istiyorum. Kılıçdaroğlu’nun ABD’de bulunduğu tarih, 2013 Aralık ayının ilk haftası. Bu ziyaretin 10 gün sonrasında, yani 17-25 Aralık 2013'te FETÖ ilk sivil darbe girişimine kalkışıyor.

Şimdi anladınız mı 15 Temmuz işgal girişimine kadar gelen süreçte CHP ve liderinin payını?