Kılıçdaroğlu'ndan yargı mensuplarına eleştiri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yargı mensuplarının yürütme organıyla birlikte görüntü vermelerinin, alkışlamalarının hiçbir demokraside, yargı dünyasında kabul edilemeyeceğini söyledi.
Kılıçdaroğlu'ndan yargı mensuplarına eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Sağlık Komisyonu'nun Bakırköy Botanik Parkı'nda düzenlediği etkinlikte, doktor, hemşire, eczacı, veterinerlerden oluşan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'deki sağlık sektörünün durumuna ilişkin bir sunum paylaşılan toplantının basına kapalı bölümünde Kılıçdaroğlu, sağlıkçıların sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Yüksek yargı üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rize gezisine eşlik etti. Son olarak da Kırşehir'de Erdoğan partinizi eleştirirken, alkışlamaları dikkati çekti. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Yargı mensuplarının yürütme organıyla birlikte görüntü vermeleri, hele hele alkışlamaları kabul edilemez, hiçbir demokraside kabul edilemez, yargı dünyasında kabul edilemez. Kendileri alkışlayabilirler elbette. Kendilerini, iktidar partisine yakın da görebilirler ama cübbelerini çıkarmaları lazım, o görevi bırakmaları lazım.. Adalete en büyük darbeyi, üzülerek ifade edeyim, hep siyasetçiler vurur derler ama adalete en büyük darbeyi, adaletin başında olan kişiler vurmuştur, adaleti siyasallaştırmışlardır."