Kılıçdaroğlu’ndan yeni skandal proje: Atatürk Havalimanı'nı CIA’nın taşeron şirketlerinden Sierra Nevada’ya verecekmiş

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni projesi, Atatürk Havaalanındaki Millet Bahçesi projesi iptal edip, CIA’in taşeron şirketlerinden Sierra Nevada’ya vermek. İşte, ABD'nın pis işlerini yapan Sierra Nevada ile ilgili araştırma haberimiz:
Kılıçdaroğlu’ndan yeni skandal proje: Atatürk Havalimanı'nı CIA’nın taşeron şirketlerinden Sierra Nevada’ya verecekmiş

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni projesi, Atatürk Havaalanındaki Millet Bahçesi projesi iptal edip, CIA’in taşeron şirketlerinden Sierra Nevada’ya vermek.

Gün geçmiyor ki, Kemal Kılıçdaroğlu, çektiği ilginç videolarla milleti derinden yaralayan bir proje açıklamış olmasın.

Şimdide yayınladığı video ile yine skandal bir projeyi, bir başarıymış gibi sunarak açıkladı.

Amerika Birleşik Devletlerinde, CIA ile doğrudan ihalesiz çalışan şirket olduğu bütün dünyada bilinen Sierra Nevada (SNC) gibi bir şirkete, Atatürk Havaalanını vereceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, söz konusu videoda Atatürk Havalimanı'nı sözde havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapacağını iddia etti ve "Peki, bunu kimlerle yapacağız, gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri ile yapacağız." diye konuştu.

Sierra Nevada, CIA ve ABD ordusunun direkt leasing çalıştığı kritik istihbarat toplama için doğrudan iş birliği yaptığı bir şirket konumunda. Özellikle Libya’da Türk askerine karşı operasyonlarda da yer alan şirket, Suriye’deki PKK’lılara da silah taşımasıyla da biliniyor.

Bir deniz uçağı ve yazı görseli olabilir

ŞİRKET PKK'YA SİLAH TAŞIMA OPERASYONLARIYLA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun "Atatürk Havalimanı'nı birlikte havacılık-uzay merkezi yapacağız" dediği Özmen ailesinin şirketi Sierra Nevada, derin operasyonlara ABD Özel Kuvvetleri elemanlarını taşıyor.

CIA bağlantılı ISR Sierra Nevada Corp B300 N60125 Suriye sınırına yakın izleme görüntüleri de geçtiğimiz yıllarda sosyal medyaya yansımıştı.

Bir harita ve yazı görseli olabilir

İran medyası ise şirketin, El Kaide'ye, hatta kuvvetini kaybetmemesi için DEAŞ'a bile silah taşıdığını yazmış, bu da bugün CHP'ye yakın olan birçok medya kuruluşunda haber olarak yer almış, İranlı bir yetkilin, "Silahları El Kaide'nin en agresif unsurlarına verdiklerini düşünüyorum çünkü bunlar elbette ki Suriye'de faaliyet gösteriyor." açıklması da haberlerde yer almıştı.

AHMET DAVUTOĞLU DAHA ÖNCE ŞİRKETİ TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE KATMIŞTI

CIA ve ABD ordusu ile operasyonel çalışan bir şirketle çalışacağını açıklayarak Türkiye’nin milli ve yerli savunma sanayi şirketlerine karşı “devlet tekeli” tavrı alan Kemal Kılıçdaroğlu, geçmiş dönemde Ahmet Davutoğlu tarafından Türkiye’ye uçak fabrikası kuracağı açıklanmış, fakat daha sonra bu proje askıya alınmıştı.

Ahmet Davutoğlu, söz konusu şirketin Türkiye’ye uçak fabrikası kuracağını açıkladığı dönemde ise CHP’liler bu şirketi ağır bir şekilde eleştirmişti.

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de, şu anda ittifak ortağı oldukları Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 29 Ekim 2019’da ilk uçuşunu yapacağı söylediği yerli uçağa ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. 2015 yılında dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan tanıtım töreninde, ilk sefer için 29 Ekim 2019 tarihinin verildiğini ancak aradan geçen 4 yılda uçağın fabrikasının bile kurulamadığını belirten Adıgüzel, “AKP’nin popülist bir seçim vaadi olarak başlayıp, rafa kalkan projelerinden biri de yerli uçak oldu. İktidar temsilcileri vaatlerini unutmuş olabilirler ama biz unutmadık. Çünkü AKP’nin popülist seçim vaatlerinin faturasını vatandaşımız ödedi, ödemeye de devam ediyor” dedi. “AKP’liler Verdikleri Pozla Kaldı” CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada SNC şirketinin Amerikalı olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Projenin tamamen yerli ve yeni bir tasarım olduğu iddiası da en başından beri asılsızdı. Öncelikle proje Özmen ailesinin sahip olduğu Amerikalı Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketi ile ortak olarak yapılacaktı. Ana yükleniciler Sierra Nevada Corporation ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) kuruluşları idi. Proje, zaten en başından milli ve yerli bir proje değildi. Yine projede üretimi tasarlanan uçak Alman menşeli Dornier 328’di. Yani aslında sıfırdan başlanıp yeni bir uçak tasarlanmadığı gibi, var olan bir uçağın geliştirilmesi öngörülüyordu. Ancak o dahi başarılamadı. Proje Türkiye’de sessiz sedasız rafa kalkarken, SNC firmasının uçağı Almanya’da üretme kararı aldığına dair haberler basına yansıdı.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin bu açıklamaları sonrası çark ederek, SNC ile anlaşacağını açıklaması da büyük siyaset çarklarından biri olarak tarihe geçmiş oldu.

SAHİPLERİNİN TÜRKİYE’DE GÖZALTINA ALINDIĞI DA İDDİA EDİLDİ

Diğer taraftan, ABD’nin CIA’in kirli operasyonlarına adı karışan Sierra Nevada Şirketi’nin Türk patronu Fatih Özmen’in geçtiğimiz yıl Temmuz ayında İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yaparken gözaltına alındığı da basına yansımıştı.

ABD’de “esrarengiz milyarderler” olarak biliniyor ve Forbes Dergisi’ne göre, ABD’nin en zenginleri listesinde her yıl üst sıralara tırmanan Özmen’in İstanbul Havalimanı’nda casusluk iddiasıyla gözaltına alınıp birkaç saat sorgulandığı iddia edilmişti.

101.jpg

HALUK BAYRAKTAR'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'ATATÜRK HAVALİMANI' TEPKİSİ: NURİ DEMİRAĞ’IN UÇAKLARINI TOPRAĞA GÖMEN ZİHNİYET HİÇ DEĞİŞMEMİŞ

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde yayınladığı videoyla, seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı'nı uzay ve havacılık üssü yapacağını iddia etti.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı'nı Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahiplerine teslim edeceğini duyuran Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

"Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…" diyen Bayraktar, "Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" dedi.

Bayraktar Twitter paylaşımında şunları söyledi:

"Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri…

Halen “en iyisini” Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…

Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş."

Haber: Hamdi Bağcı

Etiketler :