Kılıçların şampiyon kızları, üniversitelerinin gururu oldu

Kılıçların şampiyon kızları, üniversitelerinin gururu oldu

Üniversitelerarası Türkiye Eskrim Şampiyonası'nda bayanlar epe kategorisinde birinci olan Gümüşhane Üniversitesi Bayan Eskrim Takımı'nın sporcuları, kupayı üniversitelerine getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.  

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu üçüncü sınıf öğrencisi Büşra Varol (22), kardeşi birinci sınıf öğrencisi Kübra Varol (20) ve yine birinci sınıf öğrencisi İlayda Kayaoğlu (18), eğitimlerinin yanı sıra gönül verdikleri eskrimde başarılı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Büşra Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskrime bir arkadaşının yönlendirmesiyle 2007 yılında başladığını söyledi.

Çalışmalara, eskrim milli takım antrenörü Coşkun Gökdemir'in gözetiminde devam ettiğini belirten Varol, "Eskrimle tanıştıktan yaklaşık 7 ay sonra müsabakalara katılmaya başladım. 2008'den beri de milli takım sporcusuyum" dedi.

Varol, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülükleri bulunduğunu ifade etti. Şampiyon olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarına işaret eden Varol, "Kupayı okulumuza getirdiğimiz için mutlu olduk. Kürsüye çıkmak büyük gurur. Oraya çıkana kadar büyük emek harcıyoruz" diye konuştu.

Büşra Varol, sporla ilgilenmeye başladıktan sonra kendine güveninin daha da arttığını dile getirerek, "Sosyalleştim, diğer illerden çok sayıda arkadaşım oldu. Müsabakalar sayesinde bir çok ülkeye gitme fırsatı da buldum. Spor yapmak insanın hayatına düzen getiriyor. Planlı şekilde çalıştım ve başarılı oldum" ifadesini kullandı.

İlayda Kayaoğlu ise eskrimin hem fiziksel hem de sosyal yaşam açısından birçok katkısını gördüğünü söyledi.

Kayaoğlu, takım olarak elde ettikleri başarı dolayısıyla gurur duyduğunu belirterek, hedefinin dünya çapında düzenlenecek yarışmalarda derece elde etmek olduğunu kaydetti.

 

- "Türkiye'yi, Avrupa'daki müsabakalarda temsil etmek ayrı bir gurur"

Kübra Varol ise eskrimle tanışmasına ablası Büşra Varol'un vesile olduğunu söyledi.

Ablasının eskrime başladığı dönemde bu spora hiç ilgi duymadığını, hatta antrenmanlarını dahi izlemediğini anlatan Varol, "7 ay içinde Eskişehir ve Afyon'da iki maça giden ablam. Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olunca çok gurur duydum" dedi.

Ablasının başarısının ardından eskrime başladığını ve milli takım sporcusu olduğunu kaydeden Kübra Varol, şunları kaydetti:

"Spor yapmanın fiziksel katkısını gördüm ayrıca kendime olan güvenim de arttı. Kendimle gurur duyuyorum. Çeşitli illerden birçok arkadaşım var. Sosyal çevrem gelişti. Günlük monoton hayattan uzaklaştım. Ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. 4-5 yıl önce 'eskrim yapıyorum' dediğimde çevremdeki insanlar acayip gözle bakıyorlardı ama artık eskrim çok gelişti ve tanınmaya başladı."

Türkiye'yi, Avrupa'daki müsabakalarda temsil etmenin ayrı bir gurur olduğuna işaret eden Kübra Varol, "Türkiye'yi müsabakada temsil ediyorum. Bu çok güzel bir duygu, anlatılmıyor" diye konuştu.

Kübra Varol, Üniversitelerarası Türkiye Eskrim Şampiyonası'na kendilerine çok güvenerek gittiklerini vurgulayarak, "Rakiplerimiz milli takımdan arkadaşlarımızdı. Birinci olacağımızı düşünüyordum ancak zorlanacağımızı da biliyordum. 45-39 skorla rakibimizi yendik, çok heyecanlı bir müsabakaydı. Kupayı okulumuza getirmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.