Kilit isimler bir bir kaçıyor

Örgütün kilit isimlerinin bir bir ortadan kaybolması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.
Kilit isimler bir bir kaçıyor

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 84 akademisyenden 29'u yakalandı. Hakkında karar bulunan Selçuk Üniversitesi eski rektörü Hakkı Gökbel’in ise firari olduğu ortaya çıktı. Gökbel  hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak örgütün kilit isimlerinin bir bir ortadan kaybolması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

İl Emniyet Müdürlüğünün örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturma devam ediyor.  Delillendirme ve ifade alma işlemlerinin ardından FETÖ/PDY yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen akademisyenlere yönelik operasyon için harekete geçildi.  Aralarında Selçuk Üniversitesi’nde 2011-2015 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in de bulunduğu 84 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 84 kişiden 29'u yakalandı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.  Hakkında gözaltı kararı verilen eski Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in firari olduğu öğrenildi.  Operasyonda şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan akademisyenlerin büyük bir bölümünün Selçuk Üniversitesi’nde görev yaptığı, ancak Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde de görev yapan akademisyenlerin olduğu belirtildi.

YAKALAMA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 Daha önce Selçuk Üniversitesi rektörlüğü tarafından açığa alınan, açığa alındıktan sonrada emeklilik dilekçesini veren ve hakkında yakalama kararı bulunan eski rektör Hakkı Gökbel’in yakalanması için çalışmaların sürüyor. Daha öncede aynı şekilde Konya’dan aynı şekilde Memduh Oğuz firar etmişti.

Darbe girişimi sırasında o kargaşa ortamında Adil Öksüz başta olmak üzere onlarca Generalin ortadan kaybolmasını doğal olarak karşılanabilecekken hiçbir karışıklığın olmadığı zamanlarda Konya’dan Ali Akın, Eşref Çiftçi, Memduh Oğuz, Ahmet Bal ve son olarak ta Hakkı Gökbel’in kaçmış olması nasıl ifade edileceğini Konya Kamuoyu merakla bekliyor. Çünkü özellikle Hakkı Gökbel son yıllarda yaşanan bütün süreçlerin tam göbeğindeki isim. Kilit noktada bulunuyordu. Tek onun vereceği bilgiler, belki de göz altına alınan yada tutuklananların tamamından daha fazla bilgilendirici ve örgütün iç yapısın deşifre edecek bilgiler olacaktı. Bu kilit isimlerin elden göz göre göre kaçırılması büyük tepkiye neden oldu. Kamuoyu bu saatten sonra Hakkı Gökbel’in kaçtığı haberlerinin doğru olmadığının ortaya çıkması ve diğer kilit isimlerin kaçmaması için dua ediyor.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ