Kilo vermek istiyorsan sakın bunları yapma!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanlar, kilo vererek daha güzel giyinmek ve görünmek için çeşitli yöntemler deniyor. Peki, bu yöntemler doğru bir şekilde uygulanabiliyor mu? Kalıcı olarak nasıl kilo verilir? İşte uzmanından öneriler…
Kilo vermek istiyorsan sakın bunları yapma!

Kilo vermek isteyen insanlar birçok yönteme başvuruyor. Konu hakkında önemli önerilerde bulunan Pandomim Aile&Psikolojik Danışma Merkezi Diyetisyeni Hatice Altunsoy, “Yaz geliyor. Hepimiz kilo vererek yazın daha güzel giyinmek ve daha güzel görünmek istiyoruz. Yaz akşamları rahat rahat meyvelerden yemek, soğuk içeceklerden içmek, yediklerimize takılmadan keyifli bir akşam geçirmek istiyoruz. Bunları yapabilmek için ise dikkatli olunması gerekiyor.” dedi.

hatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-002.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpghatice-altunsoy-001.jpg

‘BUNLARI YAPARAK DAHA FAZLA KİLO ALIYORUZ’

Kilo vermek için yanlış yöntemler uygulandığı takdirde daha fazla kilo alınmasına sebep olduğunu vurgulayan Altunsoy, “Peki, yazı böyle geçirmek için genelde ne yapıyoruz? Tatile birkaç hafta kala detoks programlarına giriyor hemen kilo vermeyi hedefliyoruz. Bu süreçte hem aç kalıyor hem de doymadığımız için psikolojik olarak kötü hissetmeye başlıyoruz. Eğer bu olmaz ise karbonhidratı kesiyor ve aç kalarak 1 haftada istediğimiz kıyafete girmeyi hedefliyoruz ki bu da gün içerisinde enerjimizi düşürüp mutsuz şekilde güne devam etmemize sebep oluyor. Olmaz ise zayıflama cihazlarına giriyor ve sağlıklı beslenmeden kilo verelim istiyoruz. Verilen birkaç kilo olsa da yaz sürecinde dengesiz ve atıştırmalıklarla geçen yaz süreci ile yaz sonunda daha fazla kilo alarak yazı bitiriyoruz maalesef ki.” şeklinde konuştu.

kilo-vermek-1.jpg

KİLO VERMEK İÇİN BU ADIMLARI UYGULAYIN

Kilo vermek için dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseden Altunsoy, “Peki, neler yapmalıyız? İlk olarak kalıcı kilo verebilmek için yukarıdaki anlattığım gibi sağlıksız kilo verme yöntemlerini denememeli, bir diyetisyen ile bu süreci ilerletmeli ve ideal kiloya düşmeliyiz. Öncelikli olarak aç kalarak sadece meyve yiyerek günü geçiştirmemeli, düzenli ama hafif öğünler yapabiliriz. Ayrıca öğünleri düzenli yapmalı, öğün geçiştirmemeliyiz. Hafif tatlılar yaz için iyi bir seçenek, soğuk ve sütlü tatlıları tercih edebiliriz.

kilo-vermek-1.png

Su bizim için her dönem önemli olduğu gibi bu dönemde de önemli. Yaz ayları terlemeden dolayı sıvı kaybı çok olduğu için, su içme durumunu arttırmalıyız. Beslenme harici düzensiz uyku kilo alımını tetikleyebileceğinden, geç saatlerde uyumamalı ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :