Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Kim Başbakan Olacak Sorusuna Cevap

Kim Başbakan Olacak Sorusuna Cevap

Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan milletimizin oyu ile Türkiye Cumhuriyetine Cumhurbaşkanı oldu ya, Cumhura Başkan oldu ya, bildik tipler yine kudurmuş, kimisi millete “koyun” diyor, kimisi milleti aşağılıyor, kimisi bu milletin ferasetini hiç anlamayacağını bize göstererek kalbinin ne kadar kararmış olduğunu net bir şekilde cümle aleme sergiliyor.

Millete “koyun” diyorlar ya, milletimizde Pazar gün onlara, “Gerektiği gibi koydum ve sizi bitirdim. Beni kimin yöneteceğini sizden öğrenecek değilim” dedi geçti.

Onun için diyorum ki boş verin eski Türkiye’nin tamtamları çalsın, bizim şimdi yapacak çok şeyimiz var, Türkiye ve Dünya Türkiye’yi bekliyor.

Öncelikle Türkiye artık 10 Ağustostan itibaren ikinci aşamaya geçmiştir. Bunu bilmemiz gerekiyor. Şu ana kadar yapılan imar faaliyetlerinin üzerine şimdi bambaşka bir Türkiye’yi inşa etme vaktidir.

Türkiye 1 yıla kadar öncelikle Türk Malı tamamen yerli, bir Türk Markası otomobili üretmek zorundadır. Bu ülkemizin prestiji için gereklidir. Gerekiyorsa buna devletimiz bile ön ayak olabilir, önemli olan üretilmesidir.

Bununla birlikte Türkiye hızlı bir şekilde jet üretimi için projeler oluşturmalı ve bu alanda çalışmalar başlamalıdır.

Türk Malı Tank’ın seri üretimine yine kısa zamanda başlamamız gerekiyor.

Türkiye, en az 2000 km mesafeli uzun menzil füze üretimini planlamalı ve hatta üretmelidir.

Türkiye, bir uçak gemisi yapmalı ve hatta bu uçak gemisini kendi tersanelerimizde yaparak dosta düşmana neler yapabileceğimiz gösterilmelidir.

Deniz Altılarımızda dizel motor kullanılıyor ama bu yeterli değildir, bir an önce nükleer ile çalışan Deniz Altılar üretilmelidir.

Ülkemizi bir finans merkezi haline getirmeliyiz, yeni bir bankacılık, yeni borsa sistemini oluşturmalı ve ülkemizi dünyanın finans merkezlerinden birisi haline getirmemiz gerekiyor. 

Nükleeri bomba olarak üretmeyebiliriz ama kısa zamanda Nükleer Santrallerin yapımına başlanmalı ve kısa zamanda ülkemiz nükleer teknolojinin nimetlerinden faydalanır hale gelmelidir.

Yerli Malı Helikopterin çeşitleri ve modelleri artırılmalı ticari olarak da helikopter ve uçak üretir hala ülkemiz bir an önce gelmelidir.

Uzay Teknolojisi önümüzdeki süreçte en fazla konuştuğumuz konulardan birisi olmalıdır. Türkiye kendi mekiğini ve roketini üretir hale gelmelidir, artık kendimizin ürettiği uydularımızı kendimiz yörüngeye taşıyabilecek teknolojiye ulaşmamız gerekmektedir.

Nano teknoloji ile ilgili çalışmalar daha da artmalı ve dünyaya teknoloji satabilecek önemli buluşlara bilim adamlarımız imza atacak konuma ülkemizi biran önce getirmeliyiz.

Türkiye artık hazır gıda, toz gıda, gıda sektörünün yardımcı ürünleri için yurt dışından ithal yapmamalıdır. Bu konularda en hızlı bir şekilde adımlar atılarak ülkemiz dünya markaları üretir hale gelmelidir.

Türkiye medeniyet merkezi olmalıdır, bunun yolu eğitimden geçmektedir. Önümüzdeki süreçte medya ve eğitim ülkemizin en önemli üzerine eğildiği konular haline gelmelidir. Eski Türkiye’nin tamtamcılarından medya tamamen kurtarılmalı ve yerlileştirilmelidir. Eğitimde ise yeni İbn-i Sina’lar, İbn-i Haldun’lar yetiştirecek alt yapı oluşturulmalıdır.

Mevlana olmadan olmaz, Hacı Bayram Veli olmadan olmaz, Somuncu Baba olmadan olmaz. Ve Türkiye bu konuların üzerinde yoğun bir şekilde durmalı ve yeni Medeniyet Merkezi olabilecek argümanları oluşturacak atılımları yapmalıdır.

Türkiye sinema, reklam, dizi sektörlerini bire bir değiştirmeli ve millileştirmelidir. Türkiye dünyanın önemli sanat merkezlerinden birisi haline gelmelidir ama bunu kendi ahlak ve edep ölçülerimizi koruyarak ve hatta İslam Âlemine de yön verebilecek yeni çizgileri geliştirerek yapmalıyız.

Bizim medyamız, bizim sanatımız, bizim sinemamız, bizim edebiyatımız oluşturulmalıdır.

Spor konusu da önemlidir, yeni yetişen nesiller spordan kopmaktadır, oysa yeni nesillerden yeni kahramanlar çıkarmayı başarmalıyız, yeni şampiyonlar çıkarmayı başarmalıyız.

Futbol, Voleybol, yüzme, basketbol, hentbol, güreş, tekvando, atıcılık, atletizm, bisiklet, halter, kış sporları gibi spor dallarında dünyaya yön verebilecek şampiyonlar yetiştirmek zorundayız.

Tabi bu arada milletimize toleransı, birlikte yaşamayı, başkasının yaşamına saygı duymayı, insanları ötekileştirmemeyi de öğretmemiz gerekiyor.

Neticede milletimiz bir seçim kazandı ama “bitti” diyebileceğimiz bir yerde değiliz.

Türkiye’nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhura Başkan yaptık ama yapacağımız işler daha yeni başladı.

Şimdi gecemize gündüzümüzü katarak, adeta beynimizi patlatarak bunları düşünmeli ve nasıl yapacağımızı bularak dünyaya yön verebilecek Türkiye’yi kurmalıyız.  

Başlık neydi, "Kim Başbakan Olacak Sorusuna Cevap"… Biliyorum, “Bu yazı bu soruya cevap değil ki” diyenler olacak, iyi okuyun aslında tam o soruya cevap veriyoruz.

Kim olursa olsun, bizi Türkiye’nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu yeniçağa hazırlayacak birisi olsun, önemli olan o. İsmin ne önemi var, fitneyi aranıza katmayın, fesatlık yapmayalım, safları sık tutalım, olanda hayır olduğunu unutmayalım.

Her şey Türkiye İçin, Her şey İnsanlık İçin, Her şey Ümmet İçin, bilelim,

Bir de asıl meselenin İlahi Kelimetullah’ı yeni burçlara taşımak olduğunu bilelim…

AK Parti yetkili kurullarında konuşacaktır, ülkemiz için hayırlı olacak ismi inşa Allah istişare ile ilan edecekler ve inşa Allah o Başbakanda ülkemize hayırlı uğurlu olacak…

Mesele bundan ibarettir. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR