Kim Jong Un, Başbakan Yardımcısı'nı idam etti

Seul yönetimi, Kuzey Kore liderinin Başbakan Yardımcısı'nı bir toplantıdaki oturuş şekline kızıp ölüm cezasına çarptırdığını duyurdu.
Kim Jong Un, Başbakan Yardımcısı'nı idam etti

Güney Kore, Kuzey Kore'de üst düzey bir yetkilinin idam edildiğini ve iki üst düzey yetkilinin sürgüne gönderildiğini öne sürdü.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Jeong Joon Hee, bir basın toplantısı düzenleyerek Kuzey Kore hükümetinde eğitim işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Kim Yong Jin'in idam edildiğini söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen Güney Koreli bir yetkili, Başbakan Yardımcısı Kim'in Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un da katıldığı bir toplantıdaki oturuş şekli nedeniyle geçen ay soruşturma geçirdiğini belirtti. Yetkili, Kim'in devrim karşıtlığı ve fitneci hareketleri nedeniyle ölüm cezasına çarptırıldığını ve cezasının geçen ay infaz edildiğini aktardı.

Bunun yanında Sözcü Jeong, Kuzey Kore iktidarındaki İşçi Partisi'nin Seul karşıtı casusluk faaliyetleri yetkilisi Kim Yong Chol ile partinin propaganda işleriyle ilgilenen üst düzey yetkililerinden Choe Hwi'ye, kolektif çiftlikte ve kömür ocağında sürgün anlamına gelen 'devrimsel yeniden eğitime başlaması' talimatı verildiğini söyledi.

Jeong, yetkili Kim'in keyfi tutumları ve yetkilerini artırdığı gerekçesiyle bir çiftlikte temmuz ayı ortası itibarıyla bir ay sürgünde tutulduğunu ancak şu an sürgünden dönmüş olduğunu dile getirdi.

Güney Kore haber ajansının Yonhap'ın isimsiz kaynaklara dayandırılan 12 Ağustos tarihli haberinde, yıl başından ağustos ayına kadarki dönemde 60 sivilin halk önünde idam edildiği bildirilmişti.