"Kim onun kadar hayatın içinde ki?"

- Türkiye Noterler Birliği İlkokulunda memurluk yapan, 800 metre serbest stilde Avrupa 3'üncüsü down sendromlu yüzücü Cengizhan Dönmez, şimdi de yeni çalışmaya başladığı futbolda oynayacağı büyük maça hazırlanıyor- Milli sporcu Cengizhan: "Yüzmeyle başlad
"Kim onun kadar hayatın içinde ki?"


ANKARA (AA) - ABDÜLHAMİT TOPAL / MUSA SAMUR - Serbest stil yüzmede Avrupa üçüncülüğü bulunan 27 yaşındaki down sendromlu sporcu Cengizhan Dönmez, Türkiye Noterler Birliği İlkokulunda memur olarak sürdürdüğü iş hayatının yanı sıra şimdi de yeni başladığı futbolda da başarılı olmak için çalışıyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te organize edilen 2017 Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda 800 metre serbest stilde Avrupa 3'üncüsü olarak bronz madalya alan Cengizhan, en sevdiği branş olan yüzmede kendisine güvenini "12 yıldır Türkiye'de beni geçen olmadı." sözüyle gösteriyor.

Futbol maçı izlemeyi, bilgisayara bakmayı, roman ve hikaye okumayı seven, magazin ve televizyon dizisi de takip eden Cengizhan, Türkiye Noterler Birliği İlkokulunda memurluk yaparak da iş hayatında yer almaya devam ediyor.

Yüzünden gülümsemesi eksik olmayan, karşılaştığı herkesi de kendisi gibi gülümseten Cengizhan, şimdi de faaliyetlerinin arasına yeni eklediği futbolda devlet büyükleriyle oynayacağı büyük maça hazırlanıyor.


- "İyi hazırlandık, kazanacağız"


Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde Türkiye'de ilk kez oluşturulan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı'nda yer alan Cengizhan, davetleri üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın kabul ettiği maç için yüzme antrenmanlarının yanı sıra futbol idmanları yapıyor.

Gençlerbirliği Kulübü bünyesinde spor faaliyetlerini sürdüren Cengizhan Dönmez, takım arkadaşlarıyla 10 günlük kamp yaptıklarını, iyi hazırlandıklarını belirterek maçta iddialı olduklarını ve kazanacaklarını söyledi.

Kırmızı-siyahlı kulüpte bir dönem oynayan Aleksandr Hleb'in formasını giyen, Aydın Karabulut ve Skecic ile Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma'nın futbolunu beğenen Cengizhan, "Yüzmeyle başladım ve spor sayesinde dünyayı gördüm." dedi.


- "Gülümsemeye devam etti"


Baba Naci Dönmez, Cengizhan'ın yüzmeyi 5-6 yaşlarında kendisinin öğrendiğini söyledi.

"Denizde bir de baktım simit var ancak Cengizhan yok. Biraz sonra simidin arkasından yüzdüğünü gördüm." diyen Naci Dönmez, "Cengizhan sonra hep spor yaparak mutlu oldu. Hayatın içinde kaldı ve gülümsemeye devam etti." ifadelerini kullandı.

Cengizhan'ın oldukça sosyal bir insan olduğunu, sporun her branşını takip etmeye çalıştığını, kitap okuyup televizyon seyrettiğini dile getiren baba Dönmez, "Baktığınız zaman kim onun kadar hayatın içinde ki?" değerlendirmesinde bulundu.


- Cengizhan'ın enerjisi


Gençlerbirliği Kulübü yüzme antrenörü Onur Sağlam da Cengizhan'ın pozitif enerjisine ilişkin, "Yüzünden gülümsemesi eksik olmaz. Karşılaştığı herkesi de kendisi gibi gülümsetir." ifadelerini kullandı.

Cengizhan'ın her şeyi yapabildiğine dikkati çeken Sağlam, şunları söyledi:

"Evet Cengizhan yüzüyor, evet Cengizhan futbol oynamaya da başladı ve eminim bunda da başarılı olacaktır ama bence önemli olan Cengizhan'ın pozitif enerjisi. Cengizhan'ın yüzünden tebessüm eksik olmuyor. Herkesi de tebessüm ettiriyor. Yüzme okulumuzda küçük küçük çocuklarımız var. Aralarındaki iletişim mükemmel. Yüzünden gülümsemesi eksik olmasın."

Kaynak: