'Kim tuzak kurarsa karşılarında dimdik dururuz'

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, "Bakın hepsi bize saldırıyor FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C. Bu ülkeye kim tuzak kurarsa karşılarında dimdik dururuz." dedi.
'Kim tuzak kurarsa karşılarında dimdik dururuz'

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Bakın hepsi bize saldırıyor FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C. Bu ülkeye kim tuzak kurarsa karşılarında dimdik dururuz. Hepsine karşı tek bir dayanacağımız güç var o da birlik ve beraberliğimizdir." dedi.

Davutoğlu, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi ziyaretinde belediye binası önünde halka hitap etti.

Başbakanlık görevi sırasında Antalya mitinginde en fazla oy alan ilçeyi ziyaret etme sözü verdiğini anımsatan Davutoğlu, bugün Gündoğmuş’a gelerek bu sözünü tuttuğunu ifade etti.

"Bugün iki şey için teşekküre geldim." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Birincisi Antalya'da en fazla oy oranını çıkardığınız için Allah sizden razı olsun. 1 Kasım'dan sonra üç ay içinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik, hepiniz şahitsiniz. Gönül huzuruyla başbakanlık görevini devrederken de arkamda 1 Kasım seçim zaferini gerçekleştirdikten sonra verdiğimiz sözleri yapmış olmanın huzuruyla terk ettik. Hiç de arkamıza dönüp bakmadık. Bir tek sözümüz kalmıştı, tamamlanması gereken. O da Gündoğmuş’a gelip, verdiğimiz sözü yerine getirmek. İkinci teşekkür ise 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın davetine uyarak bu ülkeye sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun. Bu ülkenin toprağına, bayrağına, ezanına, insanına aşık sizin gibi yiğitler, bacılarımız var. Bir daha kim böyle bir şeye kalkışırsa, bu yiğitlerin, bu ülkenin dağlarını, ovalarını sokaklarını savunacaklarını biliyoruz."

Davutoğlu, hiçbir güçlük karşısında eğilmediklerini ve her zaman dimdik durduklarını vurguladı.

Hiçbir zaman Toros dağlarından aldığı feyzi unutmadığını dile getiren Davutoğlu, "Bu dağlar kadar başım hiçbir zaman hiçbir güçlük karşısında öne eğilmedi. Zorluklarla karşılaştık, tuzaklarla, birtakım ayak oyunlarıyla karşılaştık, son olarak bu FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle karşılaştık. Bütün bu karşılaştığımız zorluklar karşısında önce Rabbimize, sonra milletimize, sonra sırtımızı verdiğimiz bu dağlara güvendik. Bu dağlar, sırtınızı verdiğinizde insanı hiçbir zaman mahcup etmez. Bu dağların çocukları mahcup etmez. Biz de size verdiğimiz hiçbir sözü yerde bırakmadık, hiçbir zaman mahcup etmedik." diye konuştu.

"Baş veririz ama asla baş eğmeyiz"

Davutoğlu, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınayıp, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bakın hepsi bize saldırıyor FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C. Bu ülkeye kim tuzak kurarsa karşılarında dimdik dururuz. Hepsine karşı tek bir dayanacağımız güç var o da birlik ve beraberliğimizdir. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Allah, ülkemizi, Antalya'mızı, Konya'mızı ve Gündoğmuş’umuzu aziz eylesin." dedi.

Türk milletinin şehit haberleriyle yüreği yansa da başının öne eğilmediğini vurgulayan Davutoğlu, "Bu ülkenin, bu toprakların, bu dağların çocukları böyle. Biz, baş veririz ama asla baş eğmeyiz. Biz başımızı dik tutarız Toros dağları gibi. Biz hiç kimsenin sözünün, öfkesinin, hiç kimsenin tehdidinin karşısında bir adım geri atmayız. İşte bunun için buradayız." ifadesini kullandı.

Daha sonra Gündoğmuş Belediyesini ziyaret edip Başkan Mehmet Özeren'den bilgi alan Davutoğlu ve ailesi, daha sonra karayoluyla Konya'ya hareket etti.