'Kimsenin inancını sorgulamadık, sorgulamayacağız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Biz ülkemizi insanımızı seviyoruz, beraber birlikte yaşamak istiyoruz. Hiç kimsenin etnik kimliğini, inancını sorgulamadık, sorgulamayacağız." dedi.
'Kimsenin inancını sorgulamadık, sorgulamayacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'daki programlarına bir otelde akademisyenlerle yaptığı basına kapalı görüşmelerle başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi binasında CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından Antakya-Defne İçme Suyu inşaatının temel atma törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Hatay'ın yıllardır içme suyu sorunu yaşadığını ve kendilerinin 2017 yılına kadar bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

"İnsanı, Allah'ın yarattığı en değerli varlık kabul edeceğiz"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hatay benim şahsi meselemdir" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Diyorlar ya 'CHP ne yaptı, CHP ne yaptı?' Eğer sen tarihini bilmek ve öğrenmek istiyorsan gel Hatay'a kardeşim. Bir sor bakayım Hatay'a. Biz ülkemizi insanımızı seviyoruz, beraber birlikte yaşamak istiyoruz. Hiç kimsenin etnik kimliğini sorgulamadık, sorgulamayacağız. Hiç kimsenin inancını sorgulamadık sorgulamayacağız. Hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadık, sorgulamayacağız. İnsanı, Allah'ın yarattığı en değerli varlık kabul edeceğiz ve diyeceğiz ki insan başımızın üstündedir, başımızın üstünde yeri vardır."

Konvoyda kaza

Açılış sonrası Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle İskenderun ilçesine hareket etti. Konvoy halinde aynı yönde giden partililere ait iki otomobil, Belen ilçesi girişinde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle aracın birinde çıkan küçük çaplı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kazada yaralanan olmadı.