Kimsesiz değiller!

Meram Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında uygulanan 'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilere evde bakım hizmeti veriliyor.
Kimsesiz değiller!

Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü'nün  “Yalnız Değilsiniz” projesi ile mahalle muhtarlarının da yardımı ile tespit edilen kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılar ile engellilerin evlerine gidilerek tüm ihtiyaçları gideriliyor.

YALNIZ DEĞİLLER

“Yalnız Değilsiniz” projesi ile kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların ve engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak onlara yalnız olmadıklarını hatırlattıklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru,"Yaşlılarımıza saygının toplumumuzda önemli bir yeri var. Mahalle muhtarlarımızın yardımı ile belirlenen kimsesiz ve bakıma muhtaç 100’ün üzerinde vatandaşımızın her türlü ihtiyacını belediye olarak karşılıyoruz. Ekiplerimiz ev temizliğinin yanı sıra hastane veya sağlık kuruluşlarından birine gitmeleri gerektiği zaman ulaşımı, gıda-temizlik malzemesi ve medikal malzeme yardımı yapmaktadır. Bu proje ile; çeşitli vesileler ile kimsesiz kalmış ve ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiş yaşlılarımıza ve engellilerimize hak ettikleri hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Yaşlılarımıza hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Sosyal içerikli projelerimiz devam edecek” dedi.

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI

Öte yandan Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri vererek bunu en önemli töre ve gelenek haline getirmiştir. Bu saygı, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturmuştur. Yaşlıların toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bu duygularla Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum.”

_dsc3938.jpg

_dsc3978.jpg

847a4648.jpg

847a4669.jpg