Kimsesiz kalmışlara sahip çıkın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa'daki yurttaşlardan anne babalarını kaybetmiş, kimsesiz kalmış çocuklara sahip çıkmalarını istedi.
Kimsesiz kalmışlara sahip çıkın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2012'den itibaren himayesinde gerçekleşen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilden gelen vali eşlerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğle yemeği verdi.

Erdoğan, konuşmasına, "81 ilimizden buraya, ülkemizin kalbi Ankara'ya, milletin sarayına hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada misafir etmekten duyduğum memnuniyeti, öncelikle ifade etmek istiyorum" sözleriyle başladı.

Gönül elçileriyle ilk buluşmayı Aralık 2012'de yine Ankara'da gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "O zaman sizlerle kutsal bir vazifeye, korunmaya muhtaç çocuklarımıza kol kanat germeye, onları koruyucu ailelerle buluşturmaya niyetlenmiştik. O günden bugüne sizler köprü oldunuz, kimsesiz çocuklarımız sıcak yuvalar buldu, nice aile yeni evlatlara kavuştu" ifadelerini kullandı.

Öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, valilere ve gönül elçilerine bu özverili çalışmaları için teşekkür eden Erdoğan, gerek bir önceki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin gerekse şimdiki Bakan Ayşenur İslam'ın projeye sahip çıktığını, bu işe gönül verdiğini belirtti.

"Bu çocuklarımızın hayatı bambaşka olacaktı" 

Emine Erdoğan, 4 bin 109 çocuğun, 3 bin 354 koruyucu ailenin himayesi altına girdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şayet gönül elçiliği projemiz hayata geçmemiş olsaydı, bu çocuklarımızın hayatı bambaşka olacak, şefkat ve merhamete susamış bireyler olarak huzur ve güven duygusunun eksikliğini hissederek topluma karışacaklardı. Sonrası malum, travmalar, girilmemesi gereken yollar ve nice toplumsal sorunun kaynağı haline gelmek gibi problemler. Gönül elçiliği yaparak onları sıcak yuvalara yerleştirmek yanında geleceklerin de teminat altına aldınız. Sizleri bu çabalarınızdan dolayı yürekten kutluyorum."