'Kırgız'ı, Türkmen'i, Azerbaycanlısı biz hepimiz Türküz'

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkmenistan asıllı milli halterci Daniyar İsmayilov, "Kırgız'ı, Türkmen'i, Azerbaycanlısı biz hepimiz Türküz." dedi.
'Kırgız'ı, Türkmen'i, Azerbaycanlısı biz hepimiz Türküz'

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkmenistan asıllı milli halterci Daniyar İsmayilov, "Kırgız'ı, Türkmen'i, Azerbaycanlısı biz hepimiz Türküz." dedi.

Rio 2016'da Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Daniyar, yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı formayla olimpiyat madalyası kazanmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, "Bu başarımı Sayın Cumhurbaşkanı'na armağan etmek istiyorum. Türk halkına, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye'den çok memnunum." diye konuştu.

Türk olduğu için motivasyonunu yüksek tutabildiğini belirten Daniyar, "Kırgız'ı, Türkmen'i, Azerbaycanlısı biz hepimiz Türküz." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve yaşananların, olimpiyatlar öncesi kendisini hırslandırdığını aktaran Daniyar, "Türkiye'de insanlar, 15 Temmuz'da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi." diye konuştu. 

"Hedefim artık şampiyonluk"

Altın madalya kazanamadığı için üzgün olduğunu belirten Daniyar İsmayilov, "Allah böyle razı oldu, buna da şükrediyorum. Hedefim artık şampiyon olmak, bunun için mücadele edeceğim. İnşallah, sonraki olimpiyatlarda daha iyisi olacak. Antrenmanlara devam ederek daha iyisini yapmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.