Kırklareli merkezli FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 61'e yükseldi

Kırklareli merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda gözaltı sayısı 61'e yükseldi.
Kırklareli merkezli FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 61'e yükseldi

Kırklareli merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 61'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, FETÖ elebaşına ait dershane, okul, derneklerde görevli ve FETÖ/PDY adına faaliyette bulunan 94 kişiyi tespit etti.

Kırklareli, Afyonkarahisar, Edirne, Denizli, İstanbul, Bitlis, Yalova, Van, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Çalışmalarını sürdüren ekipler, şüpheli 21 kişiyi daha yakaladı. Gözaltına alınan 61 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Operasyon kapsamında şüpheli 33 kişinin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin ise Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) olduğu tespit edildi.

Öte yandan şüphelilerden E.B'nin Babaeski ilçesindeki evinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in şifa bulması için yazdığı dua ile diğer şüphelilerin evlerinde 1 dolarlık banknotlar, bazı evrak ve FETÖ elebaşına ait kitaplarla görüntülerinin bulunduğu DVD'ler ele geçirilmişti.