Kirli tehdit!

IŞİD'in kafasını keserek öldürdüğü ABD'li gazeteci James Foley'nin ailesi, ABD'li yetkililerin oğullarını kaçıranlara fidye vermemeleri konusunda sert şekilde uyarıldıklarını öne sürdü.
Kirli tehdit!

Amerikan ABC televizyonunun haberine göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley'nin annesi Diane Foley, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi personelinden olduğunu belirttiği askeri bir yetkilinin, kendilerine birkaç kez, fidye ödemeleri halinde cezai kovuşturmaya maruz kalabilecekleri yönünde uyardığını söyledi. James'in erkek kardeşi Michael ise kendisine de bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından benzer tehdit yöneltildiğini iddia etti.

DEHŞET VERİCİYDİ!

Foley'nin annesi Diane, kanala yaptığı açıklamada, 'Bunu bir tehdit olarak aldık ve dehşet vericiydi. Bize üç kez bu mesajla gözdağı verdi. Bunu söylemesinden dehşete düştük. Hakkımızda kovuşturma açılabileceğini söyledi. Oğlumuzu kurtarmamız gerektiğini biliyorduk, denemek zorundaydık' ifadelerini kullandı. Diane, kendilerine karşı ilgisiz davranmakla eleştirdiği yönetime, zaman zaman, oğulları hakkında bilgi alabilmek için 'yalvarmak' zorunda kaldıklarını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, yönetim yetkilileri ile Foley'nin ailesi arasındaki görüşmelerin içeriğine ilişkin herhangi bir detay vermedi. Earnest, ancak FBI, Dışişleri ve Beyaz Saray'ın da aralarında olduğu çeşitli birimlerin temsilcilerinin, oğullarını kurtarmayla ilgili gelişmeleri paylaşmak üzere Foley ailesiyle düzenli olarak temas kurduğunu kaydetti.

'HİÇBİR BİLGİM YOK'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de fidye konusuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken yaptığı açıklmaada, Foley ailesinin suçlamalarından şaşkına uğradığını belirterek, 'Size şunu söyleyebilirim, bu konuda hiçbir bilgim yok. Dışişleri Bakanlığı'ndan birinin bilgim dahilinde böyle bir şey söylemesine göz yummazdım' diye konuştu.