Kırşehir Valiliğinden 112 Acil Çağrı Merkezi uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere meşgul edilmemesi uyarısında bulundu.Valilikten yapılan yazılı açıklamada,...
Kırşehir Valiliğinden 112 Acil Çağrı Merkezi uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere meşgul edilmemesi uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Kırşehir Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İtfaiye Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün çağrı yönlendirici personelleri ile 7 gün 24 saat hizmet verdiği ifade edildi.

Yapılan aramaların kayıt altın alındığı hatırlatılan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"112 Acil Çağrı Merkezi’ne intikal eden tüm çağrılar ve çağrıların yönlendirilmesi hakkında yapılan işlemler kayıt altına alınmaktadır. Gelen acil çağrıların çoğunda gereksiz aramaların olduğu tespit edilmiş olup vatandaşlarımızın, acil yardım hizmetlerinden azami ölçüde istifade edebilmesi ve kurumlarımızın daha kaliteli bir hizmet sunması için gereksiz aramalardan kaçınması ve çocuklara telefon verilmemesi hususunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız veya gereksiz yere meşgul edenler hakkında; 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ve Valilik Makamı’nın genelgesi gereği idari yaptırımlar uygulanmaktadır."

Kaynak: