Kırşehir'de bayramlaşma

Kırşehir'de bayramlaşma

Kırşehir'de, il protokolü bayramlaşma töreninde buluştu.

Kentteki protokol üyelerinin katıldığı bayramlaşma töreni, Kırşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Vali Necati Şentürk, törende yaptığı açıklamada, dini bayramların Allah'ın rahmet ve merhametinin sağanak yağmur gibi yağdığı manevi iklimler olduğunu belirterek, kalp ve gönüllerin manevi kirlerden arındığı, nefretin ve kinin olmadığı, her yeri sevginin kapladığı kardeşlik günlerinin yaşandığını ifade etti.

Kırşehir'de başta Türkmenler olmak üzere birçok ülkeden gelen sığınmacıların misafir edildiğini vurgulan Şentürk, vatanında bayram kutlayamamanın üzüntüsünü en çok onların yaşadığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından bayramlaşan protokol üyeleri, öğretmenevi çıkışında karşılaştıkları görme engelli Sami Coşkun'un (38) da bayramını kutladı.

Vali Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve bazı protokol üyeleri, elindeki poşetle çikolata satarak geçimini sağlamaya çalışan Coşkun'un 5 kutu çikolatasını satın alarak çevredekilere dağıttı. 

Bayramlaşma töreninde iki mutluluğu bir arada yaşayan Sami Coşkun, annesiyle yaşadığı evin yolunu tuttu. 

Öğretmenevi'ndeki bayramlaşma törenine, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Sayıştay Onursal Başkanı Recai Akyel, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, İl Emniyet Müdürü Sıktı Akgül, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.