Kırşehir'de engellilerden ziyaret

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de engelliler, Engelliler Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye ziyarette bulundu.Belediyeden yapılan yazılı...
Kırşehir'de engellilerden ziyaret

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de engelliler, Engelliler Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye ziyarette bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan ve dernek üyeleri, Bahçeci’yi makamında ziyaret ederek, kendilerine gösterilen destekler için teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Başkan Bahçeci, kentte engellilere karşı pozitif ayrımcılık yaparak, onların daha rahat olmaları için çabaladıklarını ifade etti.

Kentte hizmet veren Bedensel Engelliler Derneği ile uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bizler onlara destek veriyoruz ama asıl yük ailelerindir. Ailelerine Allah sabırlar versin. Çocuklarınızla ilgilenerek, onlarla artık arkadaş gibi oldunuz. Bu da ayrı bir sevap ve güzelliktir. Aslında dünyada sizlerin sınavı da budur. Özellikle zihinsel engelli çocukların bakımı çok zor. Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız engellilerimizi destekliyor ve ailelerin yükünü hafifletiyor. Bizler engellilerimizi evlerinde, odalarında ziyaret ediyor, hiçbir şekilde onları yalnız bırakmıyoruz. Onların her zaman yanındayız."

Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan ise Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Başkan Bahçeci ve belediyenin kendilerini desteklediklerini ve bundan da ziyadesiyle mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: