Kırşehir'de halk oyunları yarışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Halk Oyunları il birinciliği yarışmaları tamamlandı.Kırşehir...
Kırşehir'de halk oyunları yarışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Halk Oyunları il birinciliği yarışmaları tamamlandı.

Kırşehir Aşık Paşa Spor salonunda düzenlenen yarışmalarda Gençler kategorisinde Kaman Şehit Deniz Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Aynı kategoride geçen 4 yılda da birinci olan Kaman Şehit Deniz Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmalarda 85,67 puan alırken, Antrenör Gamze Ersan, öğrencilerin ciddi ve yoğun çalışması ile birinci olduklarını söyledi.

Halk oyunları ekibinin okuldan arta kalan zamanda sürekli antrenman yaparak kusursuz bir uyum yakaladığını vurgulayan Ersan, "Kültürümüzde yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarını yaşatmaya gayret ediyoruz. Kurduğumuz ekiple hem Kaman'da hem de Kırşehir'de bir çok gösteri yaptık. Katıldığımız yarışlarda bir çok başarı elde ederek ilimizi tanıtma imkanı elde ettik. Bundan sonraki süreçte de yine aynı başarıları devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Yarışmada derece elde eden halk oyunları ekip üyelerine ödüllerini Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Arslan verdi.


Kaynak: