Kırşehir'de öğrenciler umreye gönderildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler umreye uğurlandı. Valilikten yapılan...
Kırşehir'de öğrenciler umreye gönderildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler umreye uğurlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Cacabey Camisi önünde gerçekleştirilen uğurlama töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Kafileye hitap eden Vali Necati Şentürk, öğrencilerin umrede, manevi atmosferi yakından yaşayacaklarını dile getirdi.

Umreye gidenlerden, ülkenin ve coğrafyanın birlik ve beraberliği için dua istediğini belirten Şentürk, şunları kaydetti:

"Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, öğretmen, din görevlileri ve velilerden oluşan 48 kişilik bir kafilemizi Kırşehir Valiliği olarak 11 günlüğüne umreye gönderiyoruz. Onlardan ziyade herkesin kutsal topraklara gitmesini temenni ediyorum. Orada bizlere, memleketimizin ve coğrafyanın birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için dua edecekler. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in diyarı mübarek topraklarda huzur bulacaklar. Onları sevinç ve gözyaşları ile uğurlarken, dönüşlerini de sabırla bekleyeceğiz."

Daha sonra İl Müftüsü Osman Arslan'ın yaptığı duanın ardından öğrenciler, umreye uğurlandı.


Kaynak: