Kırşehir'de tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor

Kırşehir'de tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor

Kırşehir'deki şiddetli rüzgar ve kar yağışı sonucu oluşan tipi sebebiyle Ankara-Kayseri karayolunda sürücülerin seyahat etmesine kontrollü olarak izin veriliyor.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, karayolunun Kırşehir bölümündeki Akpınar ve Kaman ilçeleri arasında ve Mucur ilçesinde şiddetli rüzgar ve kar yağışı devam ediyor. Akpınar ve Mucur ilçe girişleri, Kaman yol kavşağı, Yozgat yol ayrımı ve İnanç köyü yakınlarında bekletilen trafik ekipleri, sürücüleri durdurarak araçlarda kar lastiği ve emniyet tedbiri denetimleri yapıyor.

Kayseri istikametinden gelen araçlar Mucur ilçesi girişinde, Ankara yönünden gelenler de Akpınar ilçesinde durdurularak yolda meydana gelen kar sürgünleri ve buzlanma nedeniyle dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. İlçe merkezlerinde bir süre bekletilen araçların geçişine trafik ekipleri eşliğinde izin veriliyor.

Karayolları ekipleri, şiddetli rüzgarın neden olduğu kar sürgünlerinin don ve buzlanmaya sebep olmaması için tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıyor.