Kırşehir'deki HDP yöneticileri davası

Kırşehir'de, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan haklarında dava açılan HDP Kırşehir il başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 23 sa
Kırşehir'deki HDP yöneticileri davası

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan haklarında dava açılan HDP Kırşehir il başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi, tutuklu sanıklardan 2'sinin tahliyesine karar verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar S.Ö ve Ş.K. ile tutuksuz 15 sanık ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar F.Ş.K. ve H.B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkeme salonuna bağlandı. İl dışındaki bir cezaevinde bulunan tutuklu sanık HDP İl Başkanı D.R. ile 3 tutuksuz sanık duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, dijital materyalle ilgili inceleme sonuçlarını sanık ve avukatlara ileterek savunma yapmalarını için süre verdi.

Tutuklu sanıklardan S.Ö, bu dosyada etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen M.A.B'nin 3-4 ayrı ifadesinin olduğunu, bunların içinde çelişkiler bulunduğunu ileri sürdü.

- Gözüne kestirdiği gençlerle özel görüşmeler yapmış

Terör örgütü PKK'ya eleman sağlamak için Kırşehir'e geldiği öne sürülen M.A.B'nin HDP Kırşehir İl Başkanlığında yaptığı hiçbir toplantıya katılmadığını iddia eden S.Ö, "M.A.B, polisteki ifadesinde 'partideki toplantılarda üstü kapalı konuşuyordum. Gözüme kestirdiğim gençlerle başka yerlerde özel görüşmeler yapıyordum' diye ifade vermiş. Ben partideki hiçbir toplantısına katılmadım. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da 14 aydır cezaevinde olduklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, H.B. ile F.Ş.K'nin tahliyesine, diğer sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek, duruşmayı 22 Mart'a erteledi.

- Operasyon

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere düzenlenen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri öne sürülen HDP'li yöneticilere yönelik 17 Aralık 2016'da 140 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında İl Başkanı D.R'nin de olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan aralarında il başkanının da olduğu 14 kişi tutuklanmış, 9 sanık, önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.

Kaynak: