Kısıklı'da 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

İstanbul'da halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun önündeki "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.
Kısıklı'da 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki konutunun önünde "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini kınayan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar Erdoğan'ın konutunun bulunduğu bölgeden ayrılmadı.

Öte yandan, yediden yetmişe her yaştan insanın bir araya geldiği kalabalığı, AK Parti İstanbul milletvekilleri Hurşit Yıldırım ve Metin Külünk ziyaret etti.

Buradaki kalabalığa seslenen Yıldırım, millet iradesinin her yerde gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu adi FETÖ'ye en büyük dersi bu meydan veriyor. Bizim bedenimizi çiğnemeden, bizim her birimizi çiğnemeden, bizim Başkomutanımızın bir telini size vermeyiz. Bütün inancımla sizlere söylüyorum ki; 15 Temmuz Türkiye için yeni bir tarihtir, yeni bir sıçramadır. Bunlar 17-25 Aralık'ta denediler. Bu paralelcilere Cumhurbaşkanımız haykırdı. Onun sözlerine inanmadılar. İşte bu alçaklara karşı dersini bu meydan veriyor. Şu anda her yer vatandaşlarımızla, arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle dolu. Biz milletin gönül duasıyla geldik ancak milletin gönül duasıyla gideriz."

Metin Külünk ise uzun bir yolun yolcusu olduklarını ifade ederek, "Biz zorluklardan korkmayız. Bize heyecansızlık yakışır mı? Asla yakışmaz. Dün bu millet, tarihinin en önemli gecelerinden birini yaşadı. Dün bu ülkenin bin yıllık devlet tarihinde gördüğü en iğrenç örgüt bütünüyle deşifre oldu. 'Bunlar iyi çocuklar, bunlardan zarar gelmez' diyerek onları bizim aramızda da meşrulaştırma çabasında olanlara sesleniyorum. Bu terör örgütünün alçaklığını gördünüz mü? Bu örgüt yerli değildir, milli de değildir" şeklinde konuştu.