Kitap okumayı sevdirmek için roman kahramanı oldular

Siirt'in Şirvan ilçesinde düzenlenen etkinlikte lise öğrencileri, kitap okumayı sevdirmek amacıyla Türk ve dünya edebiyatından ünlü karakterlerin kostümlerini giyerek stantları renklendirdi
Kitap okumayı sevdirmek için roman kahramanı oldular

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde düzenlenen etkinlikte lise öğrencileri, kitap okumayı sevdirmek amacıyla Türk ve dünya edebiyatından ünlü karakterlerin kostümlerini giydi.

Şirvan Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Türk dili edebiyatı öğretmenleri öncülüğünde öğrenciler, Türk ve dünya edebiyatının ünlü karakterlerini canlandırdı.

Etkinlikte, 2 gün boyunca sevdikleri roman kahramanlarının kostümlerini giyen gençler, hazırladıkları stantları renklendirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, öğrencilerin farklı ve güzel bir etkinliğe imza attığını söyledi.

Örnek ve eğitici bir etkinlik olduğunu belirten Kezer, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz Türk ve dünya edebiyatından ünlü karakterleri canlandırdı. Kimi Feride kimi Don Kişot kimi de Deli Dumrul oldu. Öğretmenleriyle çok güzel hazırlandılar. Amacımız öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları kitapların büyülü dünyasına çekmekti. Gerçekten bunu zevk alarak yaptıklarını gördük. Diğer öğrencilere de örnek oldular. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Türk dili edebiyatı öğretmeni Meltem Dönmez de kitaplardaki karakterlerin canlandırılması sayesinde etkinliğe ilginin arttığını vurguladı.

Öğrencilerin eserlerdeki ünlü karakterleri canlı gördüğünü ve bu şekilde kitapların dünyasına girdiğini ifade eden Dönmez, "Öğrencilerimiz sevdikleri romanların kahramanlarına büründü. Bunu çok isteyerek yaptılar. Ziyaretçilere de güzel bir örnek oldu. Bu şekilde kitap okuma alışkanlıklarının artmasını hedefliyoruz." dedi.

Öğrencilerden Mehmet Polat ise Don Kişot karakterini canlandırdığını anlatarak, etkinliğe çok severek katkı verdiklerini dile getirdi.


Kaynak: