Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı

İnsanlar için iyi düşünmeyenler dünyaya aşırı bağlanır. Hem iffetlerini yitirir ve hem de başkalarının iffetini ayağa düşürmeye çabalar.
Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı

Nihat Hatipoğlu bugünkü köşe yazısında Kıyamet günü nefret edilen 8 grubu açıkladı... İşte Hatipoğlu'nun bugünkü yazısında konuyla ilgili o bölüm: 

"Bir rivayette şöyle bilgi veriliyor. Kıyamet günü Yüce Allah tarafından en büyük azaba uğrayan şu 8 grup insandır:

1- Sekarrun olanlar. Dilleriyle halkı döven, söven ve birbirlerini lanetlemeye sebep olanlar. Bunlar yalancı olanlardır.

2- Hayyalun olanlar. Bunlar kibir sahipleridir. Kendilerini başkalarından üstün görürler.

3- Din kardeşlerine karşı yüreklerinde kin besleyenler. Halbuki bu insanlar kin besledikleri din kardeşlerini gördüklerinde onlara sempatik gelecek hareketler yaparlar. Yaltaklanır ve kendilerini onlara karşı iyi düşünüyor gösterirler.

4- Allah'a ve Resulüne çağrıldıklarında son derece geride kalıp ağır davrananlar.Şeytana ve şeytanın emrine çağrıldıklarında (Yani fitne, kötülük, günah, şer, günah ortamı, kaos, karışıklık gibi) hemen süratle koşanlar.

5- Karşılaştıkları dünyevi bir menfaati veya malı kendilerine ait olmasa bile, yalan yeminle kendilerine aitmiş gibi gösterenler.

6- İnsanlar arasında dedikoduyu yayanlar. Olmayanı var gösterenler.

7- Seven kişileri birbirinden ayıranlar.

8- Din kardeşlerini tuzağa çekip ayaklarını kaydıranlar. Böylece zalim unvanı kazananlar. Bunlar Allah katında ahlakları kabul edilmeyenlerdir. "

Kaynak: Takvim