Kızı ölen Profesöre inanılmaz tuzak

Kızı ölen Profesöre "Nil’i ahirette üzgün gördüm. Kızının mutlu olması için çokça zekat vermelisin" denildi ve 220 bin TL dolandırdı.
Kızı ölen Profesöre inanılmaz tuzak

Ankara’da ikamet eden Prof. Dr. S.A., 1996 yılında Nil adını verdiği bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğuştan rahatsızlığı bulunan küçük Nil’e doktorlar, nadir rastlanan amansız bir hastalık teşhisi koydu.

Küçük Nil’in bakımının giderek zorlaşması üzerine S.A.’nın kocası evi terk etti. Çift bir süre sonra boşandı. Profesör S.A.’yı seri dolandırıcılık tuzağına düşüren süreç ise küçük Nil’in anaokuluna gitmesiyle başladı. Nil’in anaokulu öğretmeni T.B., hasta kızının bakımıyla tek başına ilgilenmekte zorlanan S.A. ile samimiyet kurdu. S.A.’nın bütün çabalarına rağmen Nil 2011 yılında vefat etti.

NİL'İ AHİRETTE ÜZGÜN GÖRDÜM

Profesör S.A.’ya dini nasihatlerde bulunan ve onu düzenledikleri cemaat toplantılarına davet eden T.B., “Nil’i ahirette üzgün gördüm. Kızının mutlu olması için çokça zekat, sadaka, kurban parası vermelisin. Bu paraları Sakarya’da bağlı bulunduğumuz hocamız Z.K.’ya iletelim, o dağıtsın” dedi. T.B.’nin etkileyici üslubundan etkilenen S.A., birçok defa şüpheli Z.K.’nın oturduğu Akyazı’ya gidip sadaka, zekat, kurban parası verdi. “Parayı Z.K’ya ben gönderirim” diyen T.B.’ye değişik tarihlerde 50 bin lirayı bulan paralar veren S.A., başka bir şehre taşınırken kadına 50 bin TL’lik ziynet eşyasını emanet etti ancak T.B. bu ziynet eşyalarını “çalındı” diyerek iade etmedi. 20 bin TL borç aldı, “Hacı Baba ‘Onun çok zekat borcu var’ dediği için ona gönderdim” diyerek geri ödemedi. Bunlarla da yetinmeyen T.B., S.A.’nın bir evini 100 bin TL karşılığında satın aldı ama parayı ödemedi.

LÜKS YAŞAMI ŞÜPHELENDİRDİ

S.A. bir süre sonra verdiği paraların Z.K.’ya gönderilmediğinden şüphelenmeye başladı. T.B.’nin lüks cip satın alması, kendisine ve çocuklarına pahalı elbiseler diktirmesi ve lüks yaşamı üzerine şüpheleri artan S.A. suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatanAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla her iki şüpheli de tutuklandı. Başsavcılık, iki şüpheli hakkında, “dini duyguların istismarı yoluyla dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açtı. Mal varlıklarına tedbir konulan ve tutuklandıktan bir süre sonra salıverilen şüphelilerin Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamalarına devam ediliyor.

‘MAĞDURLAR UTANIYOR’

T.B. ve Z.K.’nın aynı yöntemle başka kadınları da dolandırdıkları ortaya çıktı. Dolandırıcıların kurbanı olan ve bu yüzden eşinden ayrılan İ.Ü., “Her hafta evlerde toplanılır, T.B. onlara vaazler verir, sonra zikir yapılırdı. Sonra Akyazı’daki hocalarına göndereceğini söyleyerek para toplardı. Dolandırıldığını fark edenlerle irtibatın kesilmesi emredilir, onların şeytan oldukları söylenirdi. 6 ailenin hayatı bunlar nedeniyle bitti. Ancak çoğu unvanlı kişiler olduklarından ortaya çıkmaya utanıyorlar” dedi.


 
Kaynak: Habertürk - Fevzi Çakır