Kızılay’dan Somalili ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Kızılay’ın Güney Sudan, Yemen ve Doğu Afrika için başlattığı “Umudu Ol” kampanyası kapsamında Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz önderliğinde Somali’de ziyaret ve dağıtımlar gerçekleştirildi.
Kızılay’dan Somalili ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Somali’deki çalışmaları yerinde incelemek amacıyla bölgeye giden Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz, Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain’le birlikte ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu. Somali Kızılay Koordinatörü Muhammed Ahmed Adela ve Somali Kuraklık Bakanı Meryam Kasım ile de görüşen Dr. Naci Yorulmaz, insani yardım konusunda Somali ve Türkiye işbirliğini değerlendirerek Kızılay’ın bölgedeki faaliyetlerinin bölge halkı için çok önemli olduğu vurgusunu yaptı.

Somali temasları kapsamında Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar’ın konuğu olan Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz, büyükelçiye son dönem yardım faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

Yardımlar ulaştırılıyor

Dr. Naci Yorulmaz ve Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain, Mogadişu’nun merkezinde bulunan Kaxda bölgesinde 576 kişiye mutfak seti ve gıda yardımında bulundu. Ayrıca Kızılay’a ait mobil fırın ve mobil mutfakta pişirilen ekmekler ve hazırlanan yemekler Mogadişu yetimhanesindeki öğrencilere ikram edildi. Gıda yardımının yanı sıra yetimhanedeki öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımı da gerçekleştirildi.

1495797665_img_6115.jpg1495797665_img_6189.jpg