Kızılcık Şerbeti’nin yeni Apo’su bakın kim olacak!

Reyting listesinden düşmeyen her hafta sosyal medyada gündem olan Kızılcık Şerbeti’nde önemli role sahip olan Abdullah karakteri, sağlık nedenlerinden dolayı diziden ayrıldı.
Kızılcık Şerbeti’nin yeni Apo’su bakın kim olacak!

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren sağlığı için birçok ameliyat geçiren Kızılcık Şerbeti’nin başrolü olan Settar Tanrıöğen’in akıbeti belli oldu.

YENİ APO BELLİ OLDU

Diziden çıktı mı? Çıkacak mı? Yoksa setlere geri mi dönecek diye bekleyen dizinin hayranlarına üzücü haber verildi. Oyuncunun diziden ayrıldığı kesinleşti. Diziden ayrılan Settar Tanrıöğen yerine usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan getirildi.

ekran-goruntusu-2024-02-28-155800.png

PEKİ YENİ APO OLAN AHMET MÜMTAZ TAYLAN KİMDİR?

12 Eylül 1965 tarihinde Ankara'da, Arnavut kökenli bir baba ve Çerkes kökenli bir annenin çocuğu olarak doğdu. Maden işletmeciliği yapan babasının işi nedeniyle çocukluğu, ilk ve orta öğrenim yılları değişik şehirlerde geçti.

Yükseköğrenimine Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünde başladı. Buradan mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne girdi, 1989 yılında mezun oldu. Öğrencilik yılları boyunca yaz aylarında maden işçiliği, asfalt şantiyelerinde kantarcılık (kamyon tartma), çiçekçilik, garsonluk gibi işler yaptı.

1989 yılından itibaren Devlet Tiyatrolarında 18 yıl süreyle oyunculuk, yönetmenlik, sanat yönetmenliği, genel müdür danışmanlığı gibi görevler üstlendi. 1989-1993 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. 1993-1994 tiyatro sezonunda Almanya'da Theater an Der Ruhr'da İtalyan asıllı Alman yönetmen Roberto Ciulli ile, 1994'ten itibaren bir çok projede Yücel Erten'le çalıştı.2006 yılında Devlet Tiyatroları'ndan istifa etti.

ekran-goruntusu-2024-02-28-155703.png

LEYLA İLE MECNUN İSKENDER’İ OLARAK TANIDIK

Sanatçı, 1996 yılından itibaren çeşitli televizyon ve sinema yapımlarında oynadı. Televizyonda Kurşun Yarası, Çapkın, Ezo Gelin gibi pek çok dizide rol aldı. Leyla ile Mecnun dizisindeki "İskender" rolü ile tanındı. Leyla ile Mecnun'un yayından kaldırılmasından sonra aynı kadro ile çekilen Ben de Özledim adlı absürt komedi dizisinde oynadı.

OYUNCUNUN ALDIĞI ÖDÜLLER

Taylan, sinemada önemli filmlerde yer aldı ve ödüller kazandı. Ömer Vargı'nın İnşaat (2004) filmindeki rolüyle 36. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday oldu.

İnan Temel Kuran'ın Made in Europe (2007) filmindeki rolüyle 15. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Ahmet Haluk Ünal'ın 2011 yapımı Saklı Hayatlar filmindeki rolü ile Rusya-Tataristan’daki 8. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Nuri Bilge Ceylan'ın 2011 yapımı Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Arap Ali rolünü canlandırdı. Yılmaz Erdoğan'ın Oscar aday adayı olan Kelebeğin Rüyası (2013) filminde de rol aldı. 2020 yılında Gelincik filmi ile Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Etiketler :