Kızını Danimarka’daki eşinden kaçırdığı iddia edilen baba konuştu

Dünyaya geldikten sonra Danimarka devleti tarafından elinden alınan kızına 3,5 yıllık mücadelenin ardından kavuşan baba Tahir Akgül, eşinin kızlarını kaçırdığı iddialarını reddetti.
Kızını Danimarka’daki eşinden kaçırdığı iddia edilen baba konuştu

Dünyaya geldikten sonra Danimarka devleti tarafından elinden alınan kızına 3,5 yıllık mücadelenin ardından kavuşan baba Tahir Akgül, eşinin kızlarını kaçırdığı iddialarını reddederek, "Şu anda resmi olarak yanımda kalmasında hiçbir sakınca yok. Mahkeme kararı bana velayeti verdi" dedi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Tahir Akgül'ün kızı K.A., dünyaya geldikten 20 gün sonra Danimarka devleti tarafından annenin psikolojisinin bozuk olduğu gerekçesiyle aileden alındı. 3,5 yıllık mücadelenin ardından kızını Danimarka devletinden almayı başaran baba Tahir Akgül, annenin psikolojik sorunları nedeniyle kızının tekrar Danimarka devleti tarafından alınacağını düşünerek kızını Türkiye'ye getirme kararı aldı. Kızıyla birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yapan Akgül, mahkemeye boşanma ve velayet davası açtı. Baba Tahir Akgül, açılan velayet davası neticesinde kızının geçici velayetini alarak Konya'da yaşamaya başladı. Baba Tahir Akgül, Kopenhag'da bulunan eşi S.A.'nın kızını kaçırdığına yönelik iddialarını kabul etmeyerek açıklamalarda bulundu.

"Devlet tarafından çocuğum elimden alındı"

Yaşanan süreci İHA'ya anlatan Tahir Akgül, "Ben aşağı yukarı 5 sene önce Danimarka'ya gittim evlenerek. Bir sene sonra benim çocuğum Kübra dünyaya geldi. Kübra dünyaya geldikten 20 gün sonra eşimin eskiden geçirdiği ve içinde bulunduğu psikolojik durumdan dolayı devlet tarafından çocuğum elimden alındı. Gerekçesi de eşimin psikolojik durumuydu. Kızımı bana da vermediler, çünkü ben yeni gitmiştim, onların gerekçesi de buydu. Daha entegre olamamıştım, bu yüzden de bana vermediler. Bakacağıma inanmadılar. Aynı zamanda çok tuhaf bir şey söylediler; "çok gençsiniz" dediler, 22-23 yaşındayken" diye konuştu.

"3 buçuk sene boyunca çocuğum için mücadele ettim"

Çocuğu için verdiği mücadeleden bahseden Akgül, "3 buçuk sene boyunca çocuğum için mücadele ettim. Eşimin rahatsızlıklarını gizledik. Eşim herhangi bir şekilde hastaneye gidip gelmiyordu artık. Doktorlarla görüşmedi. Kendi ilaçlarını Türkiye'den temin ettirdi, akrabaları tarafından. Bu şekilde üstünü örterek 3 buçuk senemiz geçti. Sonuçta çocuğumuzu aldık devletten. Çocuğumuzu aldıktan 1 ay sonra tekrar eşim bir krize girdi. İlacı kalmamış ve temin de edememiş. Temin edemediği için krize girdi. İki gün sonra toplantımız olacaktı belediyeyle tekrar. Çok riskli bir durumdu. Öğrenirlerse gelip çocuğu tekrar bizden alacaklardı, eğer eşimin o anki durumunu görürlerse. Ben de bunu göze alamadım ve çocuğumu aldım Türkiye'ye geldim" dedi.

"Türkiye'ye gelir gelmez iki gün sonra boşanma davası ve velayet davası açtım"

Geçici velayet aldığını söyleyen baba Tahir Akgül, "Türkiye'ye gelir gelmez iki gün sonra boşanma davası ve velayet davası açtım. Şu anda elimde geçici velayetim var. Mahkemeden alınmış. Çocuğum şu anda burada çok iyi. Çok büyük bir sevgi ortamında büyüyor çocuk. Hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Herkes çok seviyor. Çocuğum Türkçe bilmiyor. Türkçe'sini geliştirsin diye takviye olarak kreşe de yazdırdım. Çocuğumla sürekli aktiviteler içindeyim. Gezdiriyorum çocuğumu. Yüzme havuzuna gidiyoruz beraber. Ondan sonra kuzenleriyle arası çok iyi, çok mutlu. Hiçbir olumsuz etki göremiyorum ben. Aynı zamanda sağlığına da dikkat ediyorum. Check-up'unu da yaptırdım. Kaldığım yer çok güvenli bir ortam. Hiçbir şekilde tedirgin değilim. Ailem de çok ilgileniyor. Gerek Türkçe öğrenmesi için gerek sevgi ortamında büyümesi için çok fazla ilgileniyorlar" ifadelerini kullandı.

"Mahkeme kararı bana velayeti verdi"

Eşinin kızlarını kaçırdığına yönelik iddialara da cevap veren Tahir Akgül, "Hakkımda bazı haberler çıktı, bazı iddialar atıldı, benim çocuğumu kaçırdığım falan böyle bir durum yok. Durum çok farklı. Tabi mahkeme süreci var önümüzde. Onun sonuçlanmasını bekliyoruz. Ben kesinlikle bir korku içerisinde değilim. Mutlaka biliyorum ki sonuçta haklı olan kazanacak. Ki bu bir kazanç mevzusu değil, benim çocuğumun gelecek mevzusu. Benim çocuğumun sağlığı, geleceği mevzusu. Şu anda resmi olarak yanımda kalmasında hiçbir sakınca yok. Mahkeme kararım var. Mahkeme kararı bana velayeti verdi bu süreç tamamlanıncaya kadar" dedi.

Kızını Danimarka’daki eşinden kaçırdığı iddia edilen baba konuştu

Kızını Danimarka’daki eşinden kaçırdığı iddia edilen baba konuştu

Kızını Danimarka’daki eşinden kaçırdığı iddia edilen baba konuştu