KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Mavi vatan emin ellerlerdir”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Mavi vatan emin ellerlerdir. Kıbrıs Türk halkı her zaman anavatan Türkiye ile uyum içerisindedir" dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Mavi vatan emin ellerlerdir”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, göreve başlamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasının anlamının büyük ve önemli olduğunu söyleyerek, dünyaya KKTC'ye sahip çıkacağı mesajını verdiğini belirtti. Kıbrıs'ta çok acılar yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin araya nifak sokmaya çalışanlar ve KKTC'yi içeriden bölme çabasında olanlara yanıt niteliği taşıdığını kaydetti.

Egemen eşitlik ve eşit uluslararası temeldeki yeni siyaset ve vizyonu bütün dünyaya duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gelinen noktada anavatan Türkiye'nin desteğiyle bu yeni siyaseti sonuna kadar sürdürmenin azim ve karalılığı içerisinde olduklarını söyledi. Mavi vatan ve Doğu Akdeniz'de gelinen noktada Kıbrıs'ın öneminin arttığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, "Mavi vatan emin ellerlerdir. Kıbrıs Türk halkı her zaman anavatan Türkiye ile uyum içerisindedir. Aramızdaki kutsal bağlar daha da güçlendi" dedi.

Etiketler :