KKTC Meclis Başkanı Uluçay, 1974 gazilerini kabul etti

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) Kurucusu Emekli General Daniş Karabelen'in vefatının 35'inci yılında...
KKTC Meclis Başkanı Uluçay, 1974 gazilerini kabul etti

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) Kurucusu Emekli General Daniş Karabelen'in vefatının 35'inci yılında 1974 Mutlu Barış Harekatında görev yapmış subaylardan oluşan Gazi heyetini kabul etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) Kurucusu Emekli General Daniş Karabelen'in vefatının 35'inci yılında TMT Mücahitler Derneği tarafından düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Uluçay, etkinliğe katılmak amacıyla KKTC'de bulunan, 1974 Mutlu Barış Harekatı'nda görev yapmış subaylardan oluşan Gazi heyetini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda yer alan kabulde, heyet adına söz alan Emekli Koramiral Işık Biren, KKTC'nin egemenliği ve istikbaline katkıda bulunan gaziler ile birlikte ülkede bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Uluçay da ziyaretten dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını belirttiği konuşmasında, "Yıllardan sonra ülkemizde sizleri ağırlamak bir gurur vesilesidir" dedi. Devleti yönetenler olarak ülkeyi daha ileriye götürmek için çalıştıklarını ifade eden Uluçay, daha iyi bir geleceğin herkesin ortak arzusu olduğunu söyledi.

Uluçay, "Bu bir süreçtir ve her geçen yıl inanıyoruz ki ülkemiz daha iyi bir noktaya taşınmaktadır. Çocuklarımız ve gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmak için geçmişten bugüne çok çalışılmıştır. Zaman zaman tıpkı bugünlerde olduğu ekonomimizde sıkıntılar yaşansa da bu sıkıntıların da el birliği ile aşılacağına olan inancım tamdır" dedi.

Gazi heyeti, ziyaret anısına Başkan Uluçay'a üzerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işlemesi olduğu duvar halısı hediye etti.

İHA