Klasik Mercedes’lerin İstanbul Ralli’si başladı

İstanbul’un Anadolu yakası 80’den fazla klasik Mercedes otomobilin katıldığı ralli’ye evsahipliği yaptı.
Klasik Mercedes’lerin İstanbul Ralli’si başladı

Mercedes-Benz Türk’ün bu yıl 25. yılını kutlayan Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek gerçekleştirdiği ‘Mercedes-Benz Bahar Rallisi’, dün 11:00’de Viaport Crowne Plaza Kurtköy önünden start aldı. Klasik otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği ve onlarca klasik otomobilin katıldığı ralli iki gün sürecek. 

Fenerbahçe’den başladı

80’den fazla klasik otomobilin hem bir arada renkli bir görsel şölen yaşatmak hem de rotalarını tamamlamak için yarışacakları  ‘Mercedes-Benz Bahar Rallisi’, İstanbul ve çevresinde toplam 350 km’lik bir parkurda ve 7 özel etapta gerçekliyor. Mercedes-Benz Bahar Rallisi’ nin birinci günü Kurtköy’den başlayan bir parkur üzerinden Ağva’ya kadar uzanıp Acakent Coliseum’da tamamlandı. Ralli’nin ikinci günü ise 19 Nisan 2015, Pazar günü, saat 11:00’de Fenerbahçe’den başlayacak, Beykoz Cumhuriyet Köyü’nü kapsayan parkur, saat 16:00’da yarışa start verilen Viaport - Crowne Plaza Kurtköy’de bitecek.

Ödül töreni bu akşam

Bu rotada en iyi zamanda ralliyi tamamlayarak dereceye giren ekipler, 19 Nisan 2015 Pazar akşamı Viaport - Crowne Plaza Kurtköy’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Ralli’nin açılış toplantısında Mercedes-Benz’in 129 yıllık geçmişine değinen Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, 25 yıldır faaliyet gösteren Klasik Otomobil Kulübü’yle işbirliği yolunda bu yıl ilk adımı attıklarını belirtti.