KMÜ Besyo öğrencileri mezuniyetlerini coşkuyla kutladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.
KMÜ Besyo öğrencileri mezuniyetlerini coşkuyla kutladı

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Oktay, üniversite personeli, mezun öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“Derslerde test çözen değil, spor yapan öğrencilerin olacağı yarınlar diliyorum”

Açılış konuşmaları ile devam eden mezuniyet programında ilk olarak yüksekokul birincisi Ayşegül Funda Alp konuştu. Alp, spora 10 yaşında tekvando ile başladığını belirterek “Yaşadığım talihsizlikler sonucunda sporu bırakmak zorunda kaldım. Boşluğa düşmem nedeniyle bütün enerjimi derslerime aktarmaya çalıştım. Bundan sonraki amacım zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek olacak. Sporun ve sporcunun yalnızca kas kütlesi olarak değil, zihin olarak da geliştirilmesi için uğraşacağım. Elinde kitap olan sporcuların; derslerde test çözen değil, spor yapan zeki öğrencilerin olacağı güzel yarınlara birlikte ulaşmak dileğiyle.” şeklinde konuştu.

“Tazecik fidanlar, yetişmiş ağaçlara dönüştü”

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel ise yüksekokulun faaliyetlerinden ve çeşitli turnuvalarda elde ettiği başarılardan bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli aileler, dört yıl önce elimize verdiğiniz tazecik fidanlarınızı yetişmiş birer ağaç olarak sizlere teslim ediyoruz. Binbir zahmetle büyütüp üniversitemize gönderdiğiniz evlatlarınız şimdi evlerine geri dönüyorlar. Onların bu geri dönüşü bizler için ne kadar üzücü ise sizin için de o kadar mutluluk vericidir. Sevgili öğrencilerim, uzun soluklu bir koşunun sonuna geldiniz. Mezun olduktan sonra da her sıkıntınızda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

“Okula girerken sergilediğiniz yetenekleriniz bugün tescilleniyor”

Törende son olarak söz alarak KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Oktay da Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin dört yıl önce yeteneklerini ispatlamak suretiyle bu okula başladıklarını hatırlatarak, “Artık bu macera sona eriyor ve okula girerken sergilediğiniz yetenekleriniz bugün tescilleniyor. Sporun, hayatın her aşamasında ne denli önemli olduğunu bilen bireyler olarak ülkemizin ihtiyacı olan sağlıklı nesilleri yetiştirme noktasında üzerinize düşen görevi yapacağınıza inanıyoruz. Eğitim-öğretim dönemi boyunca çeşitli müsabakalarda ülkemizin şanlı bayrağını dalgalandıran sporcularımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Gelecekteki hayatınızda hepinize sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi verildi. Tören, yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencilerinin tanıtım videosunun gösterimi ve üniversitelerarası turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ve antrenörlerine ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Törenin son bölümünde ise yüksekokulda dereceye giren öğrencilere ve ailelerine hediyeleri verildi. Coşkulu tören, öğrencilerin diplomalarını alarak keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.