KMÜ Rektörü Sabri Gökmen BESYO'daki iddialara cevap verdi

Prof. Dr. Sabri Gökmen BESYO sınavlarına ilişkin iddialara cevap verdi
KMÜ Rektörü Sabri Gökmen BESYO'daki iddialara cevap verdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) öğrenci alımında usulsüzlük yapıldığına dair Konya merkezli bir basın organında 25 Temmuz 2016 saat 00.03’te servis edilen habere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Rektör Gökmen şu ifadelere yer verdi:

“1. Söz konusu yayın organında dile getirilen iddialar, 2015-2016 Öğretim yılı öğrenci alımlarıyla ilgilidir ve bu çerçevede her türlü iddia ve itiraz büyük bir titizlikle tek tek incelenerek sonuçlandırılmış bulunmaktadır. Bu durum kesin bir şekilde bilinmesine rağmen, sanki bugünlerde yapılan bir sınavda usulsüzlük yapılmış ve millet varlığımıza kastetmeye kalkışan paralel örgüt mensuplarına alan açılmış gibi bir algı oluşturacak şekilde ve rektör adayı belirleme seçimlerinden bir gün önce, gece yarısı böyle bir iddianın gündeme taşınmasını, basın ahlak ilkeleri ve evrensel insanlık değerleriyle bağdaştırmak mümkün değildir. İnsanlık, din ve hukuk ilkelerini ayaklar altına alan, iyi niyetten yoksun, kişisel ikbal ve çıkar uğruna sergilenen haysiyet ve onur cellatlığını, milletimizin engin irfanına sunuyoruz.

2. Bu vesileyle tekrar belirtmek isteriz ki, usulsüzlük ve yolsuzluk, üniversitemizde en ufak bir müsamaha gösterilmeyen hususların başında gelmektedir. Yetimin hakkını asla yedirmeyiz, millet emanetine asla hıyanet içerisinde olmayız; hıyanete de göz yummayız.

3. Son olarak 21 Temmuz 2016 Perşembe günü kamuoyuna yaptığımız, ancak şu ana kadar hiçbir geri dönüşün olmadığı çağrıyı yinelemek isteriz: “Bu vesileyle bir süredir kamuoyunda zaman zaman konuşulan ve yazılı basında da yer alan “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Paralel Yapılanma, Paralel Yapı KMÜ Rektörlük Seçimlerine El Attı” türü haberlere yer veren basın kuruluşları ve mensuplarına; üniversitemizin, devletine ve milletine bağlı, vatanperver, onurlu ve asil akademik personeline “paralelci” nitelemesinde bulunanlara açık bir çağrıda bulunmak istiyorum: Elinizdeki her türlü bilgi ve belgeyi bizimle paylaşın. Paylaşın ki, milletimizin bağrına saplanan hançerin çıkarılmasına katkıda bulunun. Böylece siz de bu milletin bir ferdi olarak üzerinize düşen görevi yapmış olun. Sorumluluğunuzun gereğini yapmanız halinde bir an bile tereddüt göstermeksizin, böyle olduğu tespit edilenler hakkında en ağır yaptırımları hayata geçireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kamuoyu önünde bunun sözünü veriyorum. Belirtmek isterim ki, üniversite yönetimi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizin haşhaşi çeteler tarafından işgaline asla izin vermeyeceğiz. Yukarıdaki açık çağrımıza cevap vermek yerine, büyük emeklerle kurup bugünlere taşıdığımız üniversitemizi karalamaya ve onun akademik ve idari personelini, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmaksızın, kişisel ikbal ve hırs etkisiyle paralelcilikle suçlamaya devam edenleri, kamuoyu önünde müfteri ilan ediyor ve Allah’a havale ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”