KMÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü atadı. İşte Akgül'ün özgeçmişi:
KMÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül kimdir?

1968 yılında Karaman-Sarıveliler-Turcalar’da doğdu. İlköğrenimini Ermenek, ortaöğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Trabzon-Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Askerlik dönüşü 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitimine başladı. Ocak-1997’de Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisansı, 2001 yılında Lif ve Kağıt Teknolojisi Anabilim Dalında Doktorasını tamamladı. Doktorasını bitirdikten sonra yaklaşık bir yıl KSÜ’de Araştırma Görevlisi Dr. olarak çalıştı.

Eylül 2002-2006 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesinde yine 2006-2007 yıllarında Düzce Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2007 yılında Doçent Doktor, 2013 yılında Düzce Üniversitesinde Profesör oldu. Dr.AKGÜL, 2014 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 2014- Eylül ayında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümünde göreve başladı. Ekim 2014'den itibaren NEÜ Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığını yürütmektedir.

Dr. Akgül K.T.Ü., K.S.Ü., A.İ.B.Ü. ve D.Ü.’de olmak üzere, üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu destekli toplam 8 adet, ayrıca ulusal destekli DPT, TÜBİTAK, TUBİTAK-COST, SANTEZ projelerinde yürütücü, araştırmacı, ve eğitici olmak üzere ve yine 2 tane uluslararası projede yürütücü ve araştırmacı olarak, toplam 14 adet projede görev almıştır. Diğer yandan 42’si yurtdışı olmak üzere 76 bilimsel çalışması bulunmaktadır.

Ayrıca Akgül, projelerden sağladığı kaynaklarla Orman Ürünleri Kimyası, lif Levha Üretimi, Kağıt Hamuru, Kağıt Üretimi ve Kağıt Test Laboratuarlarının kurulumunu sağlamıştır.

Dr. AKGÜL’ün eserleri, uluslararası indekslerce taranan dergilerde yaklaşık 200 civarında atıf almıştır. Birisi alınmış ulusal ve diğerinde süreci devam eden (askıda) uluslararası patent çalışması mevcuttur. AKGÜL başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bilimsel ve teknik gezi çalışmalarında bulunmuştur. Danışmanlığında 7 adet yüksek lisans, 2 adet doktora tezi tamamlanmıştır. Dr. AKGÜL, Akademik hayatı boyunca, orman ürünleri kimyası, kağıt teknolojisi ve kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yürütmüştür. Ana Bilim Dalı başkanlığı, Bölüm başkanlığı, Fakülte kurulu üyeliği, Senato ve Üniversite yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Çeşitli panel ve sempozyumun bilimsel kurullarında ve birçok derginin değerlendirme komitesinde yer alan Dr. AKGÜL, Uluslararası ve ulusal dergilerde hakemlik, TÜBİTAK ve SANTEZ projelerinde panelistlik, TÜBİTAK-TEYDEP projelerinde izleyicilik görevlerinde bulunmuştur. Kendi mesleki ile ilgili yurt dışı ve içinde sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır ve üyelikleri devam etmektedir. Ayrıca American Chemical Society üyesidir. İngilizce bilmektedir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.