Kocaeli'nde 6 milyon 650 bin fidan dikildi

Kocaeli'nde 6 milyon 650 bin fidan dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeler çerçevesinde, 10 yılda kent genelinde yaklaşık 6 milyon 650 bin fidan dikildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yeşil berat alan ilk belediyenin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduğu anımsatılarak, yaklaşık 10 yılda 6 milyon 650 bin fidanın kentteki çeşitli alanlara dikildiği kaydedildi.

Türkiye’deki 22 orman tipi fidan türünden 15'inin kente dikildiği ifade edilen açıklamada, sanayinin başkenti olarak nitelendirilen Kocaeli'nin, yeşil ve mavinin de yoğun olduğu bir kent haline geldiği bildirildi.

Açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarının, geri dönüşümün en önemli kısımlarından birini oluşturduğu aktarılarak, "Dünya kenti olma yolunda atılan hamlelere paralel yapılan bu çalışmalar kapsamında kentin her kısmına fidanlar dikildi. Fidanlar, mesire alanları, sahiller, rehabilitasyon alanları, yol kenarları, cadde ve sokak gibi ağaçlandırılması gereken alanlarda toprakla buluştu" ifadesine yer verildi.