Kocaman başarı

Konyaspor’un tecrübeli teknik direktörü Aykut Kocaman, oyun sisteminden dolayı çok eleştirilse de Anadolu Kartalında büyük başarılar elde etti. Savunma ağırlıklı oyun oynamasını seven Kocaman, yeşil beyazlı ekibin başarılarında büyük rol oynadı.
Kocaman başarı

Hücum futbolu yerine savunma ağırlıklı oynayan tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman, Lig üçüncülüğü, Ziraat Türkiye Kupası, Süper kupa ve Avrupa kupalarına gidiş başarısıyla Konyaspor da dikkatleri üzerine çekiyor.

AYKUT KOCAMAN, KONYA’YI SALLADI!

İlk olarak 2005 – 2006 sezonunda Yeşil beyazlı ekibe gelen tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman ilk sezonunda  12 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde etti ve Lig’i 7.sırada bitirdi. Sezonun ardından Kocaman, Osmanlıspor’un başına geçti. Ardından 2014 – 2015 sezonun da tekrar Konyaspor’un başına geçen başarılı teknik direktör, yeşil beyazlılarla büyük başarılar elde etti. Bu başarılar 15/16 sezonunu üçüncülükle bitirerek ve Avrupa Kupalarına katılma hakkıyla başardı. Avrupa Kupası H Grubunda Shakhtar Doneks, Gent ve Braga’yla eşlesen Konyaspor sadece 1 puan alabildi ve gruptan çıkamadı. Bir sonraki sezonda ligi 9.sırada bitirmesine rağmen Ziraat Türkiye kupasında zorlu rahiplerini eleyerek finalde Başakşehir ile eşleşen Anadolu Kartalı 0-0 biten maçı penaltılarda 4-1 yenerek kupayı ilk defa kazandı ve büyük bir başarıya imza attı. Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Konyaspor, üstün başarısının ardından üst üste ikinci kez Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazandı. 2017 – 2018 sezonunda Lig’i şampiyonlukla bitiren Beşiktaş ile Türkiye Süper Kupada karşılaşan Anadolu Kartalı, Beşiktaşı 2-1 mağlup ederek yenen Konyaspor, Türkiye Süper Kupa’nın da sahibi oldu. Avrupa Kupası eşleşmelerinde I grubuna düşen yeşil beyazlıların rakipleri Salzburg, Marseille ve V.Guimaraes takımları oldu. Grubu 6 puan ile üçüncülükle bitiren Konyaspor gruptan çıkma hakkını kaybetti. Lig’i ise 15.sırada tamamladı.           

KOCAMAN’IN FARKLI SONUÇLARI

Tecrübeli teknik adam ile büyük başarılara imza atan Konyaspor, rakiplerine karşı farklı skorlarla da ön plana çıkıyor. Bu başarıların ilki 2014 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda rakibi Cizre Basra Spor’a karşı farklı galibiyetiyle ön plana çıkıyor. Cizre Basra Spor’u 7 – 1 yenen yeşil beyazlıların gollerini ise Hasan Kabze, Ömer Ali Şahiner, Vedat Bora, Mehmet Güven, Djalma, Uğur İnceman ve Recep Aydın kaydetti. Cizre Basra Spor’un tek gölünü ise Moussa Traore kaydetti. En kötü mağlubiyetlerini ise 2014 – 2015 sezonunda Galatasaray ve Gençlerbirliğine 5-0 ‘lık skorlarla elde etti.

 YEŞİL BEYAZLI EKİP GELECEĞE ÜMİTLİ BAKIYOR

Anadolu kartalı geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde aldığı en son galibiyetin ardından, bu sezon itibariyle rakiplerine üstünlük sağlayamadı. Konyaspor camiası ise geleceğe umutla bakıyor. Tecrübeli teknik Kocaman’la üçüncü olduğu sezona benzer bir giriş yaptı. Konyaspor’a camiasının ve taraftarın Aykut Kocamana olan inancı ise tam. Her fırsatta tecrübeli teknik direktöre olan güvenini ortaya koyan yönetim ve taraftarlar yükselişe geçeceklerine inanıyorlar.  Denizlispor’la birlikte çıkışa geçmek isteyen yeşil beyazlı ekibin aklına 2015-2016 sezonun da ilk 3 haftada 2 puan toplamış ve büyük bir çıkışa geçtiği sezon geliyor. Kocaman hem Fenerbahçe ile hem de Konyaspor ile geçmiş dönemlerde sezona kötü başlangıç yapması, sonraki haftalarda takımın rayına oturmasıyla birlikte çıkışa geçmesiyle biliyor. Anadolu Kartalı sezonu ilk 5 içerisinde tamamlamak istiyor. •YENİ HABER / MEHMET SERKAN ŞAFAK