Ali Pay

Ali Pay

Kocaman sistem

Kocaman sistem

Daha önceki yıllarda Konya’da görev yapan Aykut Kocaman eski dönemlerde de Konyaspor’u yine ligin üst sıralarına taşımayı başarmıştı. Olaylı hakem kararları sebebiyle Konyaspor’dan istifa ederek bir süre dinlenen Kocaman Fenerbahçe’nin başına geçerek teknik direktörlük kariyerine yine devam etmişti.

Fener’de yaşadığı bazı sıkıntıların ardından hocamız Konya’ya yeniden döndü. Dönüş nedeni belki de kafasında yarım kalan sistemi oturtmaktı.

Günümüz Türk futbolunda teknik direktörlerin takıma katkısı az mı-çok mu diye, Türk futbolunda sistem var mı-yok mu diye tartışıladursun Aykut Kocaman kafasındaki sistemi Konyaspor’a tam olmasa da yavaş yavaş oturtmaya başladı.

Örnek vermek gerekirse, takımın birbiriyle yardımlaşması, takım arkadaşlığı, oyun disiplininden kopmamak, maç içerisinde hoşgörülü davranışlar…vs. Bu sistem içerisinden ayrılan oyuncuların gittikleri kulüplerde başarılı olması Aykut Kocaman’ın kurduğu sistemin doğru yolda olduğunun bir göstergesi gibidir.

Kocaman’ın sistemi oturmaya başlayınca başarı da kendiliğinden gelmeye başladı. Konyaspor yenilmezlik unvanı ile ve puan rekoru kırmasıyla bunu gösteriyor. Taraflı tarafsız her kesimin beğenisini kazanan Konyaspor’da Kocaman’ın katkısını alkışlamak gerekir.

Konyaspor Aykut Kocaman’la sözleşmeyi 2 yıl daha uzatarak hocasına sahip çıktı. Yönetim-hoca-futbolcular-taraftar UEFA yolunda ilerlerken şehrin ileri gelenlerinin de takıma maddi anlamda destek vermesi beklenmektedir.

Sistemsizlik içerisinde sistem kuran Aykut Kocaman’a, sistem oynamaya çalışan Konyaspor’a başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR