Kocamaz: "Hizmet bizim gibi dava adamlarının işi"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, söz verdikleri her konuda sonuna kadar mücadele ettiklerini ve bu yüzden diğer siyasetçilerden...
Kocamaz: "Hizmet bizim gibi dava adamlarının işi"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, söz verdikleri her konuda sonuna kadar mücadele ettiklerini ve bu yüzden diğer siyasetçilerden farklı olduklarını belirterek, " "Herkes şunu iyi bilsin ki, bu işin siyaseti olmaz. Biz siyaseti de vatandaşa hizmet etmek için yapıyoruz ve verdiğimiz her sözün arkasındayız" dedi.

Kocamaz, "Göz Göze Programı" kapsamında video konferans sistemiyle Silifkeli muhtarla canlı bağlantı kurarak sorun, şikayet ve önerilerini dinledi. Kocamaz, göreve geldikleri günden bu yana bütün bir ekip olarak Mersin'i kucakladıklarını belirterek, hangi ilçede nasıl bir hizmet gerekli ise o yönde çalıştıklarını söyledi.

Mersin'i, kırsalıyla merkeziyle tarihinde görülmemiş hizmetlerle tanıştırdıklarına değinen Kocamaz, yıllarca çözülememiş problemleri çözdüklerinin altını çizerek, "Biz Mersin'i topyekün ayağa kaldırmak ve kıt imkanlarla vatandaşımızı memnun etmek için yoğun bir gayretin içerisine giriyoruz. Muhtarlarımız bizim için çok önemli, çünkü onlar aslında bir nevi uç beyleri. Yerleşim birimlerinde vatandaşlara hizmetlerimizin ulaşmasında rol üstleniyorlar. Muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç yıldır yapılan hizmetlerle Mersin bir uçtan bir uca ayağa kaldırıldı. Ama yılların ihmalinin 3 yılda tamamen ortadan kaldırılmasına ne bütçemiz, ne zamanımız ne de elemanımız yeter. Ama bir plan ve program çerçevesinde her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi muhtarlarımız haklı olarak hizmetlerin bir an evvel gelmesini istiyorlar. Muhtarlarımızdan biraz empati rica ederek, sabırlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Mersin'in Toroslar'ın tepesinden Akdeniz'e kadar tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok özel bir coğrafyada olduğunu ve bu coğrafyada yaşayan Mersinlilere hizmet etmekten onur duyduklarını belirten Kocamaz, "Bugüne kadar yapılanlar bundan sonra yapılacak olanlarında bir göstergesi. Elbette eksiklerimiz var. Ama Mersin'in geneline baktığımız zaman 3 yılda yapılan hizmetler birçok soruna çözüm oldu ve Mersin 3 yıl gibi kısa sürede belli bir noktaya geldi. Ama yetmez. Biz çalışmaya, vatandaşlarımızda bizlere dua etmeye devam edecek ki yeni hizmetlerle, hem bölgelerimiz hem de vatandaşlarımız buluşmuş olsun" şeklinde konuştu.

Muhtarın alt yapı ile ilgili isteklerini not alan Başkan Kocamaz, "Biz çevreye duyarlı bir yerel yönetimiz. Problemin mutlaka çözülmesini arzu ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 8 tane arıtma tesisi hayata geçirdik. Hala inşaatı devam edenler var. Alt yapı konusunda Anamur, Bozyazı, Aydıncık'ta bu problemleri çözdük. Sorunu çözmeye nüfusu yoğun olan yerlerden yani sahilden başlamak durumundayız. Biraz sabredersek öncelikler gerçekleştikten sonra yukarıya doğru bu tür çalışmalar devam edecek. Allah bize ömür verirse, vatandaşımızda destek verirse bütün yerleşim birimlerinde alt yapıyı çözüp paket arıtmalar yapmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek istiyoruz. Zor bir iş ama biz hep zor işlere talip olduk" ifadelerini kullandı.

"Biz siyaseti de vatandaşa hizmet etmek için yapıyoruz"

Söz verdikleri her konuda sonuna kadar mücadele ettiklerini ve bu yüzden diğer siyasetçilerden farklı olduklarını ifade eden Kocamaz, şöyle devam etti; "Herkes şunu iyi bilsin ki, bu işin siyaseti olmaz. Biz siyaseti de vatandaşa hizmet etmek için yapıyoruz ve verdiğimiz her sözün arkasındayız. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorlar. Onun için alnımız açık, başımız dik. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah hep birlikte gönülleri ve elleri birleştirerek eksik hizmetleri tamamlayacağız. Ülkemiz ateş çemberi altında. O yüzden birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız gerekiyor. Bizim ayrıntılarda boğulmak yerine ülkenin geleceği adına gayret göstermemiz gerekiyor."

Kocamaz: "Hizmet bizim gibi dava adamlarının işi"

Kocamaz: "Hizmet bizim gibi dava adamlarının işi"

İHA