Kocasını kıskanıp kazayla başkasını öldürdü

Bursa'da, kıskançlık yüzünden sokakta tartıştığı kocası yerine kazayla bir genci öldürdüğü iddia edilen kadın, 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Kocasını kıskanıp kazayla başkasını öldürdü

Geçen ağustos ayında Yıldırım Anadolu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Yaprak T. (26) ile eşi Vural T. (26) arasında kıskançlık meselesi yüzünden tartışma çıktı. Sokakta da devam eden tartışma sırasında genç kadının elindeki tüfek ateş aldı. Kurşun, o sırada sokakta bulunan Haktan Çete'ye (16) isabet etti. Genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olayın ardından gözaltına alınan kadın tutuklandı.

"Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum"

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi talep edilen genç kadın son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan Yaprak T., "Eşim, N.D. ile sevgili olduğunu söyledi. O sırada kendisiyle tartışınca bana vurdu. Bu olaylar olurken ben hamileydim. O sinirle av tüfeğini alıp kocamın arkasından dışarı çıktım. Boğuşma çıktı. Eşimin elimden almaya çalıştığı sırada tüfek ateş aldı. Daha sonra Haktan isimli kişinin vurulduğunu öğrendim. Silahı ben ateşlemedim. Beraatıma karar verilmesini istiyorum" dedi.

Toplam 13 yıl hapis cezası

Mahkeme heyeti, genç kadına Haktan Çete'nin "taksirle ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 5 yıl, "eşini öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Genç kadın toplam 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.