KODA'dan Ereğli'de muhteşem resital

KODA'dan Ereğli'de muhteşem resital

Türkiye'nin farklı şehirlerinde ulusal ve ulusalarası onlarca festivale katılarak Karşıyaka'yı temsil eden Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) bu kez Ereğli'de sahne aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin desteği ile düzenlenen konseri, salonu dolduran yüzlerce sanatsever, ilgiyle takip etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, konserde zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. 

Karşıyaka Belediyesi'nin ödüllü oda orkestrası KODA, bu kez Konya Ereğli'de sahne alarak Ereğlili sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Ereğli Kültür Merkezi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen konsere; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyakalı Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar, ADD Ereğli Şube Başkanı Levni Koyuncuoğlu, şube başkanları, Ereğli CHP İlçe Yönetimi ve binin üzerinde sanatsever katıldı. Gecede Anadolu'nun en güzel şarkı ve türküleri senfoni eşliğinde seslendirildi. Genç sanatçılardan kurulu orkestrayı dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen yönetti. Opera Sanatçısı Teyfik Rodos da sahne aldı.
20 yıl sonra ilk konser
KODA'nın Ereğli'deki bu resitali, ilçede 20 yıl aradan sonra verilen ilk senfoni konseri olarak da tarihe geçti. Duygusal anların yaşandığı konserde, Başkan Akpınar da Leylim Ley şarkısına eşlik etti. Akpınar, zaman zaman gözyaşlarını da tutamadı. Konser yaklaşık 1,5 saat sürdü. Gecenin sonunda salonu dolduran yüzlerce sanatsever Karşıyaka'nın genç sanatçılarını ayakta alkışladı. ADD Ereğli Şube Başkanı Koyuncuoğlu, Başkan Akpınar'a Atatürk tablosu hediye etti. Gecenin sonunda hep birlikte Onuncu Yıl Marşı söylendi.
"Anadolu'dan da biz sorumluyuz"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Rahmetli babam Kenan Akpınar, bundan 20 yıl önce, Ereğli Atatürk Kültür Parkı'nda Bilkent Senfoni Orkestrası Konseri düzenlemişti. 20 yıl sonra da ben, böyle bir geceyi yeniden gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Buraya, gururum olan KODA sanatçısı genç arkadaşlarımla birlikte geldim. Senfoniyi, sanatı Ereğli halkından sakınan yerel yönetim anlayışının ayıbını da Karşıyaka olarak biz temizlemiş olduk. Yaşadığım kenti seviyorum. Belediye başkanlığı yaptığım Karşıyaka'ya aşkla bağlığıyım. Oradaki insanların mutluluğunu, refah düzeyini artırmak için çalışıyorum. Ancak, 'Anadolu'yu da düşünmeliyiz. Anadolu insanın mutluluğundan da biz sorumluyuz' dedik ve o sorumluluğu yerine getirmek için doğduğum memleketteyim. Hepinize teşekkür ediyorum. Karşıyaka'nın sanat ışığıyla Anadolu'yu da aydınlatıyoruz” dedi.