Kolombiya 12 yıl sonra yarı finalde

Copa America 2016 çeyrek final mücadelesinde Kolombiya ile Peru kozlarını paylaşırken, Kolombiya, 12 yıl sonra adını yarı finale yazdırmayı başardı.
Kolombiya 12 yıl sonra yarı finalde

Copa America 2016'da çeyrek final maçında Kolombiya ile Peru'nun karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan taraf penaltılar sonucunda Kolombiya oldu.

Copa America çeyrek final maçında Kolombiya, rakibi Peru'yu normal süresi 0-0 biten maçta penaltı atışları sonucu 4-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Kolombiya olurken, James Rodriguez'in 22. dakikadaki şutu direkten döndü. İlk yarının devamında başka önemli pozisyon yaşanmadı ve taraflar golsüz eşitlikle soyunma odasına gitti.

İkinci yarı da benzer bir oyuna sahne olurken Peru duraklama dakikalarında maçtaki en net gol pozisyonunu buldu. Kullanılan köşe vuruşunda Christian Ramos'un kafayla kaleye gönderdiği topu Kolombiya kalecisi David Ospina son anda çelmeyi başardı.

Format gereği sadece finalde 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacağı için normal sürenin bitiminden sonra doğrudan penaltı atışlarına geçildi.

Kolombiya'da James, Cuadrado, Moreno ve Perez penaltı atışlarında hata yapmazken, Peru üçüncü penaltıyı kullanmak için topun başına gelen Trauco'nun vuruşunu Ospina ayaklarıyla çıkardı. Peru adına bir sonraki penaltı vuruşunda da Cueva'nın topu üstten dışarı atmasıyla Kolombiya adını son 4 takım arasına yazdırdı.

Copa America'daki tek şampiyonluğunu 2001 yılında kendi evinde elde eden Kolombiya, 2004'ten sonra ilk kuz bu turnuvada yarı finale yükselmeyi başardı. Milli takımlar dünya klasmanında 3. sırada bulunan Güney Amerika ekibi, yarı finalde Meksika-Şili maçının galibiyle karşılaşacak.

FİNAL YOLU

19 HAZİRAN (Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan Gece)

02:00 ARJANTİN – VENEZUELA

05:00 MEKSİKA – ŞİLİ

YARI FİNAL

22 HAZİRAN

04:00 ABD / ARJANTİN - VENEZUELA

23 HAZİRAN

03:00 KOLOMBİYA / ŞİLİ - MEKSİKA

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI

26 HAZİRAN 03.00

FİNAL

27 HAZİRAN 03.00

ASPOR