'Kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan gazi Safiye Bayat, Musa İlhan ve Üzeyir Civan, o gece yaşadıklarını üniversite öğrencileriyle paylaştı.
'Kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan gazi Safiye Bayat, Musa İlhan ve Üzeyir Civan, o gece yaşadıklarını üniversite öğrencileriyle paylaştı. 

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulübünce, Kültür Merkezinde düzenlenen "15 Temmuz şehitleri anma programı" Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olan Safiye Bayat, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Kara bir gecenin, şehit ve gaziler için beyaz ve aydınlık, mertebesi yüksek bir gece olduğunu belirten Bayat, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını hiçbir zaman unutamayacağını kaydetti.

15 Temmuz gecesi asker ve komutan kılığına girmiş kişilerle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Bayat, "Hainlerin hepsi bir amaç için oradaydı. Acı çekerek ölüm anımıza tanık olmak istediler. Düşünceleri çok korkunçtu. Konuştuğumda gözlerindeki kini, nefreti ve katil ruhunu görenlerdenim. Onlara yakınlaştım, konuştum, hırpalandım, darbeler aldım, hatta tanklarla taciz ateşleri açıldı. Önümden, arkamdan her yerimden ateşler açıldı" diye konuştu.

Mazlumlara silahlar, tüfekler ve tanklarla eziyet edildiği vurgulayan Bayat, zalimlerin kafa, göz, boyun, kol demeden neresi gelirse vurduklarını aktardı.

Allah'ın her zaman inananlarla beraber olduğunu ifade eden Bayat, şöyle devam etti:

"Amaçları bizden bir şeyler almaktı. Amaç can çekiştiğimizi görmekti. Ama bunu başaramadılar. Allah biz inanlara bizim gibi düşünenlere cesaret serpti. Allah o gece biz asra bedel, hainlere ise korku dolu bir gece yaşattı. O gece içimden 'Allah'ım bunlar ölmeyi bile beceremez' dedim. Çünkü bunlar acizdi. Aciz adam tehdit eder, taciz eder, tahrik eder sonra da ölür. Bizi resmen taradılar. Yerde kardeşlerimizin kanını gördüm. Hepsine dokundum. Allah'ım o gece beni öyle bir büyüttü ve yetiştirdi ki...Bilmediğimiz çok şey var, sadece yaşamak ve dokunarak anladığımız şeyler var. "

"Ben kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim"

Kolunu kaybeden Üzeyir Civan ise bu vatan için kolunu değil canını vermeye seve seve hazır olduğunu söyledi.

Türk milletinin birlik ve beraberliği ile hainlerin amaçlarına ulaşmalarına izin verilmediğini anlatan Civan, bu vatan sahip çıkılması gerektiğine işaret etti.

Bu vatanın kolay kazanılmadığını dile getiren Civan, o gece çok zor anlara tanıklık ettiklerini aktardı.

Vatan için kolunu kaybettiği için hiç bir zaman üzülmediğini belirten Civan, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: "O gece kolumu tutarken, bana üç Türkmen genç yardım etti. Çok duygulandım. Allah onlardan razı olsun. Ben kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim. Onlar o gece bizden önce sokaklara inmişler. O gece yaşadıklarımı asla unutamam. O gece canlarımızı hiç düşünmeden hainlerin karşısında durduk. Yaşlısı, genci, kadını herkes hainlerin karşısında durdu."

Musa İlhan da bu milletin teröristler ile verdiği mücadelenin dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Bugün aynı şekilde bir olay yaşansa hiç düşünmeden tankların, topların, tüfeklerin önünde durabileceğini vurgulayan İlhan, şehit Ömer Halis Demir yerinde olmayı çok istediğini sözlerine ekledi.