Kombassan’a yeni enerji

Kombassan Holdingin başına Eski Enerji Bakanı ve son olarak da Enerji Bakan yardımcılığı yapan Ali Rıza Alaboyun geldi. Basının karşısına çıkan Alaboyun, Kombassan’ın Konya ve Anadolu sanayisi için önemli bir model ve önemli bir adım olduğunu söyledi.
Kombassan’a yeni enerji

Kombassan Holding Yönetim Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun basınla tanışma toplantısı düzenledi. Alaboyun, yapılan çalışmalar ve hedefleri noktasında açıklamalarda bulundu.

KOMBASSAN ORTA ANADOLU’NUN GÖZDESİ

Kombassan Holding’in Orta Anadolu’nun gözdesi olan bir kuruluş olduğunu ifade eden Başkan Alaboyun, “Bugün baktığınız zaman 18 şirketin içerisinde 33 tane işletme fabrikası olan büyük bir Anadolu şirketidir.  4600 çalışanımız var. Bunun 1700’e yakını Romanya’da, Macaristan’da çalışıyor. Biz bir anlamda hem Türkiye hem de Türkiye’nin sınırlarını aşmış olarak uluslararası faaliyetlerde bulunuyoruz.  Geçen yıl 400 milyon dolar ciro yaptık. Bunun 100 milyon doları ihracattan geldi. Ekonomideki durgunluğa rağmen Kombassan güzel bir performans sergiliyor. Belki de en iyi yanımız temellerimiz reel sektör üzerine atılmış. İmalat üzerine kurulmuşuz. Ranttan bir gelirimiz yok. Bugün ayakta kalmamızın bir sebebi de reel sektörde faaliyet gösteriyor olmamızdır” dedi.

ENERJİ YATIRIMI İÇİN KONYA ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve temel prensiplerinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olduğunu kaydeden Başkan Alaboyun, “Bu çerçevede Türkiye’de yatırım yapılacak çok alan var. Bu birikimi biz oraya taşımaya çalışıyoruz yönetim olarak”dedi.  Kombassan Holding’in muhafazakar kesimin turizm alanında bir yıldızı olduğunu belirten Alaboyun, “Özellikle Bera Alanya çok istikrarlı gidiyor. Enerji yatırımları noktasında Konya önemli bir bölge. Yenilebilir enerji alanı olarak Karapınar’da güneş alanı ilan edildi. Afşin Elbistan’da sonra Türkiye’nin ikinci büyük kömür yatağı da Karapınar bölgesinde bulundu. Orada yine çalışmalar devam ediyor. Bu tür yatırımlara bizim gibi şirketlerinde girmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu bölgenin kaynağı. Bizimde bundan yararlanmamız lazım. Bunların en cazip yönü de enerji alım garantisi var. Devlet bunları teşvik ediyor. Bizim amacımız küçük yatırımcılarımızın yüzünü güldürmektir” diye konuştu.

KAYNAĞIMIZ KÜÇÜK YATIRIMCILAR

Kaynaklarının borsadan daha çok, küçük yatırımcılar olduğunu Alaboyun “Bundan sonra basınla daha yakın çalışacağız. Kombassan Konya’da büyük istihdam oluşturuyor. Şu an 70 binin üzerinde bireysel ortağımız var. Hiçbirinin hissesi yüzde 1’den fazla değil. Borsadaki büyük şirketler gibi bir aile şirketi değiliz. Bizim kaynağımız borsadan çok küçük yatırımcılar. Bu küçük yatırımcıları korumak için biz bir emanet yüklendik. Bu emaneti Haşim Bayram, Haşim Şahin’e devretti. Bugün bu emaneti biz yüklendik” şeklinde konuştu.

HAŞİM ŞAHİN KOMBASSAN’IN KURUMSAL HAFIZASIDIR

 “Haşim Şahin Hocamız ile aramızda bir sorun yok” diyen Alaboyun, “Kendisi Yönetim Kurulu’nda çalışmaya devam ediyor. Ona ihtiyacımız var. Haşim Şahin Kombassan’ın kurumsal hafızasıdır. Haşim Şahin Hocam tamamen bize bırakıp gitmek isteseydi ben kabul etmezdim. Bu tür şirketler aile şirketleri olmadığı için kurumsal hafızaya ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ