Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Kombassan’dan Haşim Şahin Hocamız Aradı

Kombassan’dan Haşim Şahin Hocamız Aradı

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü yazdığımız “İlk 500’de Dokuz Firma Konya’ya Yeter mi?” başlıklı yazımızda Kombassan Holding’den de bahsetmiştik. Söz konusu yazı ile ilgili Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin Hocamız aradılar.

Öncelikle Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin Hocamıza ve bizi arayarak Kombassan ile ilgili bilgileri yazılı metin halinde bize gönderen Alpaslan Yeşilkaya Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz.  

Kombassan’ın Yönetim Kurulu Başkanı düzeyinde bu kadar hızlı bir şekilde bizi arayıp bilgilendirmesi ve ardından İletişim Sorumlusu dostumuzun bizi arayıp gerekli bilgileri metin halinde göndermesi Kombassan’ın diri olduğunu ve güçlü olduğunu göstermektedir.

Bunlar bile bir imaj çalışmasıdır, siz sahada gösterdiğiniz başarıyı iletişimde, sosyal konularda gösteremezseniz bir kanadınız kopuk uçmaya çalışan kuşa dönersiniz ve tabiî ki uçamazsınız. Bugün sadece Konya’mızda değil Anadolu’nun birçok kentinde bu iletişim özürlülüğü yüzünden inanınız çok başarılı bir başlangıçla yaşama başlayan kurumlar kaybolmuş gitmiştir.

Fakat neticede Kombassan bize böyle olmadığını, başarılı bir iletişim sistemi de geliştirdiğini göstermiş oldu. Değerli Haşim Şahin Hocamızı ve çalışma arkadaşlarını bu sistemi oturtmayı başardıkları için kutluyoruz ve Kombassan’a yol açıklığı diliyoruz.

Neyse biz asıl konumuza dönelim, evet duyduk duymadık demeyin, Kombassan başarılı ve ilkeli bir şekilde her yıl cirosunu artırmaya ve hızlı ve tempolu bir şekilde büyümeye devam ediyor. Tabiî ki bunları duyunca bizimde göğsümüz kabarıyor, Kombassan Konya’mızın bir markası, Allah yollarını açık etsin.

Haşim Şahin Hocam ile konuşmamızda bize çok önemli bir şey söylediler. Kombassan’ı merak ettiğimiz için bize teşekkür ettiler, bununla birlikte, “Kombassan’ı biz kamunun olarak görüyoruz, Kombassan bütün Konya’nındır” dediler. Bence işte başarının sırrı bu kelimedir, bencillik yok, enaniyet yok, gurur kibir yok, Konya için, Türkiye için atan kalpler var.

Bu memleket yıllarca yaşanan tahribatlara rağmen hala dünyadaki bütün mazlumların sığınağı ise inanınız bu çalışmaların, bu inancın sayesindedir.

Efendim biz bu anlayışın hiç kaybolmadan Kombassan’ımıza, diğer ismini şimdi yazamayacağımız Konya’mızın birçok dev kurumlarına başarı temenni ediyoruz, büyümelerinin sürmesini diliyoruz.

Gelelim rakamlara, Kombassan Kâğıt’ın ilk 500’de yer alamamasının nedeni,  Tekirdağ da ki Muratlı Karton fabrikasının ayrı bir tüzel kişiliğe büründürülmesiymiş.

Kombassan Kâğıt Fabrikası Konya’da devam ediyormuş, hatta Haşim Şahin Hocamızın göreve başladığı 2007 yılında kapasitesi 45 bin ton iken bu yıl bu rakam 60 bin tona yükselmiş.

Makineler 2007 yılında 450 devir çalışma kapasitesinde iken bugün 600 devire çıkarılmış. Bunlar için ciddi yatırımlar da yapılmış. Haşim Şahin Hocam yatırımlara devam ettiklerini, devir kapasitesini gelecek yıl 750’ye ve daha sonraki yıl ise 1000’e çıkaracaklarını ifade etti.

Tabi dolayısıyla kapasite artmış aslında ama şirket ikiye bölününce doğal olarak ikinci 500’e iki firma daha eklenmiş. İkinci 500’da öyle anlaşılıyor ki 4 tane Kombassan Holdingin firması olabilir. Bu tabiî ki güzel bir gelişme…

Bu arada Kombassan’ın yıllık üretimden satışlarda cirosu 1 milyar TL’yi aşmış. Sizin anlayacağınız Kombassan bütün şirketlerini tek çatı altında toplasa şu anda Konya’dan bir dev daha ilk 500’e girmiş olacak. Kombassan çoktan dev olmuş.

Şu anda Kombassan yurtiçinde Konya, İstanbul, Sakarya, Muğla, Tekirdağ, Afyon, Aksaray, Burdur, Karaman, Antalya, Düzce ve Aydın'da, yurt dışında ise Romanya ve Macaristan'da olmak üzere toplam 8 sektörde, 18 şirket, 32 tesis, 6 bin direkt, 15 bin endirekt çalışanı ile faaliyetlerini sürdürmekteymiş.

Diğer taraftan ismini şimdilik kaydıyla yazamayacağım Asya’da bir ülkeye daha rulman fabrikası kuracaklarmış. Şu anda fabrika ile ilgili bütün çalışmalar tamamlanmış.

Ayrıca Komyapı çoktan Konya dışına açılmış. Haşim Şahin Hocam, “İnşaat sektöründe Anakara’da kalıcı olmak istiyoruz” diyor. Şu anda 1600 konut yapacaklarmış.

Aynı şekilde PVC ve gıda sektörlerinde de kapasiteleri artırmışlar.

Beralarda ise karlılık her geçen yıl artıyormuş.

Kombassan bir taraftan firmaların karlılıkları artırıyor ve firmalar modernize edilerek, kapasiteleri artırılarak ve yeni yatırımlar yaparak geleceğe yürünüyor.

Bütün yatırımlarda akıllı, ferasetli, ayakları yere basarak, karlılığı önceleyerek hareket ediyorlar.

Bizde Konya’mızın devi, Konya’mızın gururu Kombassan’a yol açıklığı diliyor, bu görkemli başarı öykülerinin Konya’mızda artmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Tekrar edelim, devlere ihtiyacımız var, bu devler sadece Konya’mız ve Türkiye için değil dünya barışı içinde gerekli…

Bu memlekete çivi çakanların asa olsak ellerinde diyoruz bizde, başka ne diyelim, değil mi? 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR