Kombinize baktırın cebiniz yanmasın!

Kış aylarına girilirken kombilere bakım yaptırılması gerektiğini belirten KISSDER Başkanı Hasan Uludoğan, ‘’Bakımları yapılmayan kombilerde, kireçlenme, tortu birikmesi, tıkanma gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır’ dedi.
Kombinize baktırın cebiniz yanmasın!

KISSDER (Konya Isıtma ve Soğutma Teknik Servisleri Derneği) Başkanı Hasan Uludoğan, kombi bakımının önemi için dikkat çekti. ‘’Kombi bakımı cihaz performansı ve yakıt tasarrufu için önemli’’ diyen Uludoğan; ‘’Bakımları yapılmayan kombilerde, kireçlenme, tortu birikmesi, tıkanma gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu da kombinizde parça arızalanmasına, kombinin verimsiz çalışmasına, kombi ömrünün kısalmasına ve yakıt tüketiminin fazlalaşmasına sebebiyet vermektedir‘’ dedi. Müşterinin dikkat etmesi gereken hususlara da değinen Uludoğan, “Evinize Kombi Bakımı için gelen servis personelinin, Yaka kimlik kartının, Mesleki Yeterlilik Belgesinin, Yetki Belgesinin, Ticari Oda Kaydı ve Dernek Üyeliği olup olmadığı sorulmalıdır. Bu belgelerden olmayan servis personeli tarafından yapılan işlemlerin hiçbir garantisi olmamaktadır ve ileride oluşabilecek sorunlarda ise hiçbir muhatap bulunamamaktadır.’’ dedi.

baskan-hasan-uludogan.png

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Konya’da kombi bakımı için vatandaşların dolandırıcılar tarafından arandığını kaydeden Uludoğan, “Son zamanlarda Konya’da vatandaşlarımız İşyeri ve Yetki Belgesi bulunmayan şahıslar tarafından dolandırılarak mağdur edilmektedir. En başında gelen mağduriyet ise, ‘’Kombinizin hidrojen, azot gazı bitmiş’ diyerek ve müşterinin gözünü korkutarak 250TL ve 500TL arası ücretler alınmaktadırlar. Bu gibi söylentilere kanmayın. Kombinizde hava hariç hiçbir gaz bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. Uludoğan ayrıca, “Kampanya adı altında 100TL’ye Kombi Bakımı ve Petek Temizliği yapıyoruz diyerek, asıl amacı temizlik değil de, dolandırma olan şahıslara itibar etmeyiniz‘’  şeklinde konuştu.

kombi-bakimi-1.png

kombi-bakimi-2.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ