KOMEK ve Genç KOMEK Yaz Okulu’na başvurular 17 Haziran’a uzatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Genç KOMEK bünyesinde Konya genelinde gerçekleştireceği Yaz Okulu ve KOMEK kayıtları devam ediyor.
KOMEK ve Genç KOMEK Yaz Okulu’na başvurular 17 Haziran’a uzatıldı

Çok sayıda kurum ve kuruluşun katkısı ile şehrin tamamında geniş kapsamlı olarak yapılacak Genç KOMEK Yaz Okulu, 8-16 yaş grubu arası öğrencilere sanat, dinimiz-değerlerimiz, spor, doğa kampları, kariyer buluşmaları ve şehir turları ile dolu dolu bir yaz yaşatacak. Konya ve ilçelerinde 98 farklı noktada, 36 KOMEK merkezi, 34 okul, 12 spor salonu, 16 yüzme havuzunda yapılacak KOMEK Yaz Okulu kayıtları, gösterilen ilgi nedeniyle 17 Haziran Cuma akşamına kadar uzatıldı.

BU YAZIN EN ÖNEMLİ FAALİYETİ
Konya merkez ve ilçelerde Genç KOMEK Yaz Okulu’nun yapılacağı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların müdürleri, okul sorumluları ve KOMEK yöneticileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Yaz Okulu’nda çocukların gerekli eğitimi en iyi şekilde alabilmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Genç KOMEK Yaz Okulu’nda çocukların her anına yönelik eğitimlerin, yayınların, sanatsal ve sportif faaliyetlerin plan ve programının uzun zamandır yapıldığını belirten Köseoğlu, Yaz Okulu’nda bu yıl verilecek eğitimlerin yarısının Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi olacağını ifade etti. 
Kayıtları 17 Haziran Cuma akşamına kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden alınacak Genç KOMEK Yaz Okulu’nda kız öğrenciler ile erkek öğrenciler ayrı gruplar halinde eğitim alacak, isteğe göre sabah veya öğleden sonra grupları tercih edilebilecek. Her öğrenciye bir eğitim seti, her yaşa göre kaynak ve anı defterinin verileceği Genç KOMEK Yaz Okulu’nun kayıt ücretleri Selçuklu, Meram ve Karatay’da ikamet edenler için tüm dönem 100 lira, diğer ilçelere tüm dönem 50 lira.

KOMEK KAYITLARI DA UZATILDI
KOMEK’te yaz dönemi 16 yaş üzerine yönelik eğitimler Alaeddin, Dumlupınar, Araplar, Büyük Aymanas ve Bosna Hersek, Ali Gav, Beyhekim kurs merkezleri, Sille Kent Atölyesi ile Ilgın ve Ereğli Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (ASEM) yapılacak. Bu kurs merkezlerine kayıtlar da 17 Haziran akşamına kadar internet üzerinden alınacak. Genç KOMEK Yaz Okulu ve KOMEK için www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden ön kayıt yaptıranların ders seçimi ve kayıt onayı için mutlaka ilgili kurs merkezine başvurması gerekiyor.