KOMEK yaz okulunda final gecesi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan Yaz Okulu’nun veda programı kursiyerleri bir araya getirdi.
KOMEK yaz okulunda final gecesi

KOMEK bünyesinde açılan Yaz Okulu’nun veda programı Kültürpark Amfi Tiyatro’da düzenlendi. KOMEK öğretmenlerinin ve öğrencilerinin Türk Sanat Müziği konseri ile başlayan programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, KOMEK yöneticileri, öğretmenleri ile Yaz Okulu öğrencileri katıldı.

“KOMEK AİLESİ 215 BİNE ULAŞTI”
KOMEK’in Türkiye’de bir marka olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK ailesine mensup olanların sayısının 215 bini bulduğunu dile getirdi. Bunun çok önemli bir rakam olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Konya’da reşit ve mümeyyiz olan insanlarımızın neredeyse 3’te birinden fazlası kurslarımızdan istifade etmiş. Kurslarımızdan bugüne kadar istifade eden, böylece KOMEK ailemizin bir ferdi haline gelen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Kurslarımızda hizmet veren öğretmenlere, çalışma arkadaşlarıma ve tüm görevlilere şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

YAZ OKULU’NA KATILAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
KOMEK’in yaz dönemi kurslarında 17 bin kişinin meslek eğitim gördüğünü, güz dönemi kurs kayıtlarının 1 Eylül’de başlayacağını hatırlatan Başkan Akyürek, “Yaz kurslarımız çocuklarımızın hem Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini takviye etmek için, hem mesleki bilgiler, hem yabancı dil eğitimi, hem de şehir kültürü açısından büyük katkı sağladı. Yaz kurslarımıza katılan çocuklarımıza hem teşekkür ediyor, hem tebrik ediyorum. Çocuklarımız da artık belediyemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuşmasının ardından Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Başkan Akyürek, voleybol, basketbol ve futbol turnuvası ile masa tenisi ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de madalyalarını takdim etti. Program, KOMEK öğretmenlerinin ve öğrencilerinin Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, popüler müzik konseri ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.


Gelecek yıl da açılacak olan Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK Yaz Okulu, bu hafta düzenlenecek Beyşehir gezisi ile sona erecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Hanım Lokalleri ve Spor Merkezleri'nde yeni dönem kayıtları 1-12 Eylül tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden yapılacak.